Noul terminal “modular” de pasageri al Aeroportului Otopeni, aprobat de Guvern. Vor fi construite noi căi de rulare, platforme de staționare pentru aeronave, dar și parcări

Noul terminal “modular” de pasageri al Aeroportului Otopeni, aprobat de Guvern. Vor fi construite noi căi de rulare, platforme de staționare pentru aeronave, dar și parcări
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 29 aug 2018

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internațional Henri Coandă - București, document care prevede construirea unui nou terminal de pasageri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea obiectivului de investiții aprobat de Guvern pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă - București, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, este de 4,75 miliarde lei.

Noul terminal “modular” de pasageri va avea o suprafață totală 100.000 metri pătrați, 2 module de 1.500 pasageri/ oră/ flux și 25 porți de îmbarcare.

Durata de execuție a proiectului va fi de 60 de luni, de la data semnării contractului.

Tarom deschide o nouă cursă internă CITEȘTE ȘI Tarom deschide o nouă cursă internă

Programul prevede  și realizarea unor noi căi de rulare și platforme de staționare pentru aeronave și infrastuctura aeroportuară asociată acestora.

Platforma de staționare aeronave va avea o suprafață de 650.000 metri pătrați și 56 locuri noi de parcare pentru aeronave, dar și noi căi de rulare în suprafață de 266.000 mp.

De asemenea, vor fi amenjate 9.600 de locuri de parcare pentru autoturisme, potrivit Guvernului.

Guvernul promite ca în 2023, cel mai târziu, să fie livrată autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov. Proiectul va costa 1,36 miliarde euro CITEȘTE ȘI Guvernul promite ca în 2023, cel mai târziu, să fie livrată autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov. Proiectul va costa 1,36 miliarde euro

Totodată, în zona de est se va dezvolta infrastructură nouă de acces la aeroport, dar și alte infrastructuri adiacente activității aeroportuare.

Această infrastructură aeroportuară va îngloba cele mai noi tehnologii și va oferi un nivel superior de servicii, potrivit Guvernului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
henri coanda
otopeni
terminal
nou
platforma
aeronave
guvern