Numărul doi din Uber, Emil Michael, a demisionat

Numărul doi din Uber, Emil Michael, a demisionat
scris 13 iun 2017

Numărul doi din Uber, Emil Michael, a demisionat, a anunțat luni o sursă apropiată dosarului, un anunț care vine în condițiile în care grupul se confruntă cu acuzații de hărțuire și discriminare sexuală, relatează AFP.

„Duminică a fost ultima zi la Uber”, a scris Emil Michael într-un mesaj adresat salariaților publicat luni de New York Times, în condițiile în care grupul se pregătește să publice marți o serie de recomandări pentru a face față scandalurilor care înconjoară compania.

O sursă apropiată dosarului a confirmat apoi informația pentru AFP, precum și numirea în consiliul de administrație al Uber a unui director din Nestle, Wan Ling Martello, anunțată anterior de Wall Street Journal, scrie News.ro.

Emil Michael, apropiat al directorului general controversat Travis Kalanick, este acuzat că este responsabil pentru o cultură agresivă și discriminatorie în companie, denunțată de salariați.

Potrivit presei, Uber ia în calcul suspendarea lui Kalanick.

Piața auto a crescut substanțial în luna mai, ca urmare a demarării Programului Rabla CITEȘTE ȘI Piața auto a crescut substanțial în luna mai, ca urmare a demarării Programului Rabla

În februarie, un fost inginer al Uber, Susan Fowler, a afirmat într-o postare pe blog că directorii și reprezentanții resurselor umane nu au luat măsuri împotriva directorului său, după ce l-a reclamat pentru avansuri sexuale.

În plus, Uber a fost prinsă că se folosește de tehnologie pentru a evita controlul autorităților de reglementare, o înregistrare video a arătat cum directorul general Travis Kalanick țipă la un șofer al companiei, iar compania este implicată în mai multe țări în procese legate de serviciul de comandare online a călătoriilor.

Uber mai este implicată într-un proces cu divizia de vehicule autonome a grupului Alphabet, Waymo, care o  acuză de furtul unor secrete comerciale.

În plus, a concediat peste 20 de angajați în Statele Unite și a anunțat că va îmbunătăți trainingul personalului de conducere, în urma unei investigații efectuate de o firmă de avocată legată de acuzații de hărțuire sexuală și discriminare.

Dintre cele 215 plângeri, 54 au fost legate de discriminare, 47 de hărțuire sexuală, 45 de comportament neprofesionist, 33 de comportament abuziv și 36 de alte tipuri de practici.

Majoritatea plângerilor au venit din partea unor angajați de la sediul central al Uber din San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
emil michael