Nvidia a prezentat noua sa platformă DRIVE Thor, pentru automobile cu conducere autonomă și asistată

Nvidia a prezentat noua sa platformă DRIVE Thor, pentru automobile cu conducere autonomă și asistată
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2022

Producătorul de semiconductori Nvidia a prezentat noua sa platformă DRIVE Thor, pentru automobile cu conducere autonomă și asistată și pentru alte funcții digitale, precum sistemul de multimedia al automobilului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Nvidia, un jucător important pe piața de cipuri pentru jocuri și inteligență artificială (AI), s-a implicat puternic în industria auto, care a devenit un segment cheie de creștere pentru companie.

EXCLUSIV Mediapost Hit Mail, controlată de Poșta Franceză, intră pe piața românească a automatizării voucherelor și cardurilor cadou digitale. Business estimat la 20 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mediapost Hit Mail, controlată de Poșta Franceză, intră pe piața românească a automatizării voucherelor și cardurilor cadou digitale. Business estimat la 20 milioane euro

Danny Shapiro, șeful diviziei auto a Nvidia, a declarat că DRIVE Thor va putea înlocui numeroase cipuri și cabluri din mașină și va reduce costul total al sistemului, deși nu a dat cifre specifice privind economiile.

”Vă puteți imagina economii uriașe în ceea ce privește costurile, în termeni de cablare redusă, în termeni de greutate redusă, în termeni de consum redus de energie în general”, a spus Shapiro în timpul unei sesiuni de informare.

Unii producători de automobile au început să lucreze la proiectarea propriilor cipuri pentru a obține mai mult control și a reduce costurile.

Divizia de conducere autonomă a General Motor, Cruise, a declarat săptămâna trecută că și-a dezvoltat propriile cipuri care urmează să fie implementate până în 2025. În prezent, folosește cipuri Nvidia.

Primul client anunțat de Nvidia pentru DRIVE Thor este ZEEKR, deținut de grupul Geely din China

Shapiro a declarat că actualul său sistem informatic numit DRIVE Orin va fi utilizat în noul SUV inteligent al companiei chineze XPeng și în startup-ul chinez de conducere autonomă QCraft. Dar acest lucru vine pe fondul îngrijorării dacă clienții chinezi vor putea continua să acceseze tehnologia Nvidia, în condițiile unei interdicții recente din SUA privind exporturile a două cipuri Nvidia de top, pentru centrele de date din China.

”Există o mulțime de companii care fac o muncă grozavă, fac lucruri care vor aduce beneficii omenirii și vrem să le sprijinim. În cazurile în care avem produse pentru centrul de date care au anumite restricții de export, lucrăm cu acei clienți chinezi pentru a veni cu un produs alternativ adecvat”, a spus Shapiro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
drive tho