O cursă specială va aduce la București aproape 160 de pasageri rămași la Lisabona după anularea zborului TAP Portugal

O cursă specială va aduce la București aproape 160 de pasageri rămași la Lisabona după anularea zborului TAP Portugal
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2017

O cursă aeriană specială îi va aduce la București pe pasagerii zborului TAP Portugal care sunt blocați de miercuri seară pe aeroportul din Lisabona, după anularea cursei, anunță Ministerul Afacerilor Externe, precizând că 16 din cei 175 de pasageri au plecat deja spre România, iar restul vor veni cu această cursă specială, programată pentru ora locală 13.00 (15.00, ora României).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Urmare a demersurilor susținute de către misiunea diplomatică pe lângă compania aeriană TAP, precum si a contactului permanent cu autoritățile relevante portugheze, a fost obținută confirmarea din partea TAP si a Ministerului infrastructurii si planificării portughez cu privire la organizarea unei curse speciale către București, cu plecare la orele 13:00 (ora locală), care urmează să transporte în România pasagerii zborului anulat", anunță reprezentanții Ministerului de Externe.

Potrivit acestora, încă de la semnalarea situației, o echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, aflându-se în permanentă legătură cu compania aeriană responsabilă, cu cetățenii români, precum și cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT). Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice s-au asigurat că cetățenilor români le-au fost puse la dispoziție alimente, scrie News.ro.

Ryanair limitează numărul bagajelor de mână ce pot fi luate în cabină, reclamând lipsa spațiului și întârzieri cauzate de pasageri CITEȘTE ȘI Ryanair limitează numărul bagajelor de mână ce pot fi luate în cabină, reclamând lipsa spațiului și întârzieri cauzate de pasageri

Dintre cei 175 de pasageri ai cursei anulate,16 au plecat deja spre România pe alte rute de zbor, restul urmând să se îmbarce în cursa specială pusă la dispoziție de compania TAP Portugal, mai spune MAE. Instituția adaugă că echipa misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toți cetățenii români vor fi îmbarcați spre România.

Cei 175 de turiști români au rămas blocați pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seară, după ce cursa aeriană care trebuia să îi aducă la București a fost anulată. Cursa aeriană Lisabona-București aparținând companiei TAP Portugal urma să decoleze din capitala Portugaliei miercuri seară, în jurul orei 24.00, însă turiștilor li s-a spus că zborul va fi amânat. Ulterior, ei au aflat că zborul a fost anulat, neprimind explicații legate de motivele acestei situații.

De asemenea, cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineață de la București către Lisabona a fost anulată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Aeroporturi București, compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona – București – Lisabona, iar cei 254 de pasageri care urmau să plece la ora 07.00 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București către Lisabona sunt asistați de agentul de handling care deservește compania aeriană și de personal al aeroportului.

"În același timp, personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse. Compania Națională Aeroporturi București asigură pasagerii că beneficiază de tot sprijinul necesar pentru derularea în în deplină siguranță și securitate a tuturor operațiunilor aeriene", mai spunea compania.

Un incident similar a avut loc la sfârșitul lunii august, când peste 100 de turiști români au fost blocați două zile în Lisabona, după ce compania portugheză TAP Portugal a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a anunțat atunci că o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării acestei situații.

viewscnt
Afla mai multe despre
tap portugal
avion
pasageri