Oferta insuficientă de cipuri va continua până în 2024, spune Volkswagen

Oferta insuficientă de cipuri va continua până în 2024, spune Volkswagen
scris 10 apr 2022

Este puțin probabil ca oferta de semiconductori să fie suficientă pentru a satisface din nou cererea în totalitate până în 2024, a declarat directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, într-un interviu acordat cotidianului german Boersen-Zeitung, transmite Reuters .

El a spus că, deși blocajele vor începe probabil să se atenueze spre sfârșitul acestui an, producția urmând să revenă la nivelurile din 2019 anul viitor, acest lucru nu va fi suficient pentru a satisface cererea crescută pentru cipuri, scrie News.ro.

Uniunea Europeană vrea o garanție mai lungă pentru produsele electronice CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană vrea o garanție mai lungă pentru produsele electronice

”Oferta structurală, care este sub cerere, se va rezolva probabil abia în 2024”, a spus Antlitz.

Lipsa cablajelor din Ucraina a cauzat, de asemenea, anularea unor schimburi de lucru, a spus Antlitz, chiar dacă compania stabilește noi relații cu furnizorii pentru a-și procura componentele respective din alte țări.

Întrebat despre modul în care fondurile obținute dintr-o posibilă ofertă publică inițială (IPO) a Porsche AG, planificată pentru sfârșitul anului, ar putea fi utilizate pentru a susține finanțele Volkswagen, Antlitz a spus că banii ar putea ajuta la finanțarea unității de software a producătorului auto și a planurilor sale de producție a bateriilor.

"Numai cei care își pot construi lanțul de aprovizionare cu baterii au avantajul de a crește în electromobilitate. Securizarea lanțului de aprovizionare vine cu asta. O IPO a Porsche ne-ar putea oferi mult mai multă flexibilitate în a  finanța asta", a spus Antlitz.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
volkswagen