Parcările de la Aeroportul Otopeni, modernizate

Parcările de la Aeroportul Otopeni, modernizate
scris 6 mai 2021

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat că a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea parcărilor de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, cel mai mare aeroport al țării, în baza unui contract de 2,86 milioane euro încheiat cu Altimate SA.

"Astăzi, 5 mai 2021, CN Aeroporturi București a emis Ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea parcărilor de la Aeroportul Internațional Henri Coandă. În cadrul proiectului vor fi modernizate atât cele cinci parcări publice (două, aferente aerogărilor Sosiri respectiv Plecări și trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât și alte cinci parcări auto destinate entităților ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă și punctul de acces în zona tehnică", informeaza compania.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Principalele lucrări constau în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operațional) care integrează toate informațiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces și plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieșire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaștere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition), scrie News.ro.

Contractul, în valoare de 2.862.433 euro, a fost încheiat cu antreprenorul Altimate SA și conține servicii de proiectare și execuție a lucrărilor, inclusiv asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor.

Pana la finalul anului 2021 este estimată finalizarea modernizării parcării etajate (Sosiri), realizarea noului DataCenter (dispecerat operațional) și interconectarea acestora, concomitent cu executia ramificației instalațiilor (noua rețea) către celelalte parcări.

Compania Națională Aeroporturi București, care administează cele două aeroporturi ale Capitalei, speră să revină pe profit în acest an și estimeaza un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei, după pierderile de 136,1 milioane lei din 2020, și vrea să atingă venituri totale de 540,14 milioane lei în acest an.

Compania are circa 1.500 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul otopeni
parcari