Piloții români se vor putea pregăti pentru aeronavele Boeing în țară. Guvernul alocă bani pentru achiziția unui simulator de zbor

Piloții români se vor putea pregăti pentru aeronavele Boeing în țară. Guvernul alocă bani pentru achiziția unui simulator de zbor
scris 19 iul 2018

Școala Superioară de Aviație Civilă va fi dotată cu un simulator de zbor FFS Boeing 737 NG, care va permite pregătirea piloților pentru aeronave de tip Boeing în țară și nu în străinătate, ca până acum. Guvernul alocă, în ședința de astăzi, aproape 63 milioane lei pentru achiziția simulatorului de zbor respectiv și construcția unei clădiri care să-l găzduiască. Va fi prima facilitate din România dotată cu simulatoare de zbor complete.

Conform hotărârii de guvern pentru achiziția echipaementului, simulatoarele de zbor existente în dotarea Școlii Superioare de Aviație Civilă sunt doar de ”tipstatic”, pregătirea pe acestea fiind doar una dintre etapele pe carepiloții trebuie să le acopere în cadrul programelor de pregătire periodică inițială.

În vederea obținerii unei licențe pentru operarea unui tip de aeronavă este necesară efectuarea unui program de pregătire pe un simulator de zbor complet (FFS) specific tipului respectiv de aeronavă.

Se pregătește cea mai mare grevă la Ryanair, va afecta aproape 50.000 de clienți CITEȘTE ȘI Se pregătește cea mai mare grevă la Ryanair, va afecta aproape 50.000 de clienți

În prezent, etapa de pregătire pe simulatoare de zbor de tip FFS pentru aeronave de tip Boeing și Airbus se desfășoară în afara țării, cu costuri substanțiale pentru companiile aeriene române, întrucât nicio altă entitate din țară nu poate pune la dispoziția piloților o astfel de tehnologie.

Executivul a considerat că într-o primă etapă este oportună achiziționarea unui simulator Boeing 737 NG, având în vedere potențialul piețelor din regiune.

”Investiția într-un simulator Boeing 737 NG ar fi profitabilă, din analiza cost-beneficiu rezultând rata internă de rentabilitate RIR = 7,93%, ceea ce demonstrează că statul român s-ar comporta ca un investitor privat prudent”, arată Guvernul, care este obligat să aprobe prin hotărâre cheltuielile de investiții cu valori mai mari de 30 milioane lei.

O scurtă istorie a unuia dintre cei mai mari constructori de nave din lume. Fincantieri, candidat calificat în licitația pentru construcția de corvete în România CITEȘTE ȘI O scurtă istorie a unuia dintre cei mai mari constructori de nave din lume. Fincantieri, candidat calificat în licitația pentru construcția de corvete în România

Prin implementarea obiectivului de investiții, Guvernul a calculat că, la nivel național, vor fi beneficii precum așezarea României pe piața internațională a furnizorilor deservicii de pregătire pentru personalul aeronautic, dezvoltarea regională în locația în care va fi instalat simulatorul, costuri cu pregătirea piloților mai scăzute pentru transportatori aerieni cu baza de operare în România, reducerea timpului scoaterii din producție a personalului aeronautic navigant și crearea de noi locuri de muncă.

”Pe termen lung, existența unui asemenea centru de pregătire în România va aduce și beneficii certe de ordin social reprezentate de numărul tot mai mare de tineri care își vor putea îndeplini dorințade a practica această meserie, pe de o parte, și, pe de altă parte de creșterea industriei aeronautice românești în general, în contextul creșterii prognosticate a transportului aerian și al flotelor aviatice”, susține Executivul. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
simulator
zbor
boieng
guvern. achizitie
piloti