Porsche a decis: viitorul SUV Macan va fi complet electric și va fi lansat în 2021

Porsche a decis: viitorul SUV Macan va fi complet electric și va fi lansat în 2021
scris 28 feb 2019

Viitoare generație a lui Porsche Macan va fi complet electrică, a anunțat compania, care spune că lansarea va avea loc „la începutul deceniului următor”, ceea ce înseamnă că anul viitor ar putea fi prezentat.

Porsche a decis în Consiliul de Supervizori ca următoarea generație a SUV-ului compact Macan, cel mai vândut model al mărcii, să fie complet electrică, ceea ce înseamnă că marca germană producătoare de mașini sport ar putea să fie prima dintre mărcile de tradiție care să vândă majoritar mașini electrice. Porsche Macan a fost fabricat, anul trecut, în 90.000 de exemplare, și este posibil ca viitoarea generație să fie vândută într-un volum mult mai mare.

Porsche pregătește deja lansarea primului său model electric, Taycan, „primul automobil sport pur electric de la Porsche”, după cum este descris de companie, acesta având planificată lansarea la sfârșitul acestui an. Imediat după el, va veni un crossover, Taycan Cross Turismo.

FOTO Noul Peugeot 208 a fost dezvăluit și va avea și versiune complet electrică CITEȘTE ȘI FOTO Noul Peugeot 208 a fost dezvăluit și va avea și versiune complet electrică

„Electromobilitatea și Porsche merg împreună perfect, nu doar pentru că împărtășesc o abordare de înaltă eficiență, dar în special pentru caracterul sportiv al lor”, a spus Oliver Blume, președintele Porsche, referindu-se la capacitatea motoarelor electrice de a genera o dinamică similară cu cea a motoarelor de mare putere ale mașinilor sport. „Până în 2022, vom investi peste șase miliarde de euro în mobilitate electrică, iar până în 2025 50% din toate modelele Porsche noi ar putea acea un sistem de propulsie electric. Nu mai puțin, de-a lungul următorilor 10 ani ne vom concentra pe un mix de propulsii ce va consta în motoare pe benzină optimizate, modele hibrid plug-in și mașini sport operate electric”, mai spune Blume.

SUV-ul Porsche Macan este fabricat în uzina din Leipzig, iar următoarea generație va fi produsă în același loc, însă uzina urmează să fie upgradată pentru a putea produce vehicule electrice. Macan electric va utiliza tehnologia electrică pe 800 de volți și va fi construit pe platforma PPE, destinată vehiculelor electrice, aceeași regăsită la Taycan, dezvoltată împreună cu Audi.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
macan
suv
masini electrice
porsche electric
taycan