Președintele Renault-Nissan caută un director operațional al alianței, pentru a-și pregăti succesiunea

Președintele Renault-Nissan caută un director operațional al alianței, pentru a-și pregăti succesiunea
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2017

Președintele Renault-Nissan, Carlos Ghosn, caută un nou director operațional pentru a-și pregăti propria succesiune la conducerea alianței și a continua integrarea companiilor, au declarat miercuri surse apropiate situației, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit planului, actualele funcții de directori operaționali ai Renault și Nissan vor fi unificate într-un singur post la vârful alianței auto vechi de 18 ani, scrie News.ro.

Între candidații puternici se află directorul pentru performanță al Nissan, Jose Munoz, și directorul pentru concurență al producătorului auto japonez, Yasuhiro Yamauchi, alături de Stefan Mueller, omologul lui Munoz la Renault.

Ghosn, în vârstă de 63 de ani, va numi noul director operațional în acest an, alături de alte măsuri de a combina operațiunile de producție, cercetare și dezvoltare și alte activități importante ale Renault și Nissan.

”Pregătește deja o nouă etapă. Procesul este în curs”, a spus una din surse.

Superbet se extinde în Polonia, după ce a recrutat echipa rivalilor de la Fortuna CITEȘTE ȘI Superbet se extinde în Polonia, după ce a recrutat echipa rivalilor de la Fortuna

Un purtător de cuvânt al Renault-Nissan a refuzat să comenteze.

Ghosn a renunțat recent la funcția de CEO al Nissan, dar a păstrat acest rol la Renault, unde contractul său se încheie în 2018. El este încă președinte al ambilor producători auto, precum și al Mitsubishi Motors, companie controlată de Nissan prin intermediul unei participații de 34%.

Ghosn a intrat în mai multe rânduri cu statul francez, cel mai mare acționar al Renault, în legătură cu viitorul companiei și participația de 44% la Nissan.

În prezent, Renault și Nissan au ca obiectiv obținerea unor economii comune de 5,5 miliarde de euro, sumă echivalentă cu 3,8% din vânzările totale.

În februarie, Ghosn a sugerat că cei doi producători auto sunt pregătiți pentru o unificare, dacă statul francez și-ar vinde deținerea de aproape 20% la Renault.

Nissan nu ar accepta orice modificare a structurii capitalului atâta timp cât statul francez va rămâne acționar, a spus Ghosn la prezentarea rezultatelor Renault pentru 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault-nissan
carlos ghosn