Primăria Capitalei reia licitația pentru 100 de autobuze electrice

Primăria Capitalei reia licitația pentru 100 de autobuze electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2021

Primăria Capitalei anunță pe SICAP licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora, la o valoare totală estimată de 304.650.300 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autobuzele electrice trebuie să fie noi, din gama 12 m (12000ą350mm), cu tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), cu baterii de acumulatori și supercapacitori, împreună cu infrastructura de încărcare lentă (plug-in) aferente fiecărui autobuz. De asemenea, trebuie să aibă podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, cu trei uși duble și aer condiționat în salonul de călători. Autobuzele sunt destinate transportului urban de călători în Municipiul București și zona limitrofă, scrie Agerpres.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 50%, consumul specific de energie electrică 40%, garanția 10%. Durata contractului este de 14 luni.

Ofertanții vor trebui să demonstreze că în ultimii 3 ani au furnizat produse similare, la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 39.000.000 lei.

Termen limită pentru primirea ofertelor: 25 ianuarie.

Într-o postare pe Facebook, consilierul municipal USR Nicorel Nicorescu își exprima speranța că până în primăvară să fie acordat contractul.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

"Sper să avem propuneri de colaborare serioase, iar până în primăvară să poată fi acordat contractul unor furnizori serioși și competenți. Este un obiectiv dorit, promis în campania electorală și realizabil, de a avea autobuze electrice începând cu anul 2023 (în funcție de capacitatea de livrare a furnizorului). În același timp, voi sprijini administrația PMB în depunerea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene cu scopul de a monta panouri solare și posibilitatea de a înmagazina energie în garajele STB, iar astfel viitoarea flotă de autobuze electrice să dispună de un suport sustenabil pentru încărcare", a scris Nicorescu.

În această vară, în baza unor hotărâri adoptate de Consiliul General al Capitalei, a fost crescut prețul estimativ al unui autobuz electric de la 480.000 de euro, fără TVA, la 620.295 de euro, fără TVA. În documentația atașată proiectelor se reamintea că, potrivit unui studiu de oportunitate aprobat în 2018, fusese stabilit un preț estimativ de 480.000 de euro, fără TVA, pentru un autobuz electric.

"Având în vedere faptul că au trecut aproape trei ani de la stabilirea prețului estimativ al unui autobuz electric, cât și faptul că în perioada 2019-2020 au fost anulate două proceduri de achiziție publică întrucât ofertanții au depus oferte neconforme/ inadmisibile din punct de vedere tehnic sau financiar, a fost inițiată o procedură pentru consultarea pieței. Astfel, urmare a ofertelor primite conform anunțului postat în SEAP nr. MC1014256 a fost întocmit 'Raportul privind consultarea pieței cu privire la determinarea valorii estimate și a graficului estimat de livrare' (...) concluzionând că valoarea estimată necesară achiziției este de 62.029.500 euro, fără TVA, respectiv 620.295 euro fără TVA/autobuz", arăta documentul.

Astfel, rezulta că valoarea estimată pentru un autobuz electric, inclusiv stația de încărcare lentă, este de 3.046.703 lei fără TVA, iar valoarea necesară achiziției a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora este de 304.670.300 lei fără TVA

Conform aceleiași surse, Municipiul București este beneficiar al finanțării nerambursabile în valoare totală de 218.047.098 lei pentru implementarea a patru proiecte ce vizează achiziționarea a 100 de autobuze electrice în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
licitatie
autobuze electrice