Procurorii germani au pus sub acuzare 15 directori ai grupului Volkswagen și ai unui furnizor, în scandalul emisiilor diesel din 2015

Procurorii germani au pus sub acuzare 15 directori ai grupului Volkswagen și ai unui furnizor, în scandalul emisiilor diesel din 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2021

Procurorii germani au pus sub acuzare 15 directori ai grupului Volkswagen și ai unui furnizor auto, în scandalul emisiilor diesel din 2015, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al procuratorii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suspecții sunt acuzați că au ajutat și au incitat la fraudă combinată cu evaziune fiscală, certificare falsă indirectă si promovare ilegală, a declarat Klaus Ziehe, de la parchetul din orașul Braunschweig din nordul Germaniei, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

În acest scandal, peste nouă milioane de vehicule ale mărcilor VW, Audi, Seat și Skoda au fost vândute consumatorilor cu un dispozitiv care a contribuit la eludarea testelor de mediu ale motoarelor diesel.

Procuratura nu a publicat numele directorilor, care sunt acuzați că au adus mașini pe piață într-o condiție care nu era aprobată oficial, ceea ce înseamnă că erau ilegale și făceau publicitate înșelătoare, a spus Ziehe.

El a adăugat că rechizitoriul a ajuns acum la 1554 de pagini. Informațiile au fost publicate anterior de agenția de presăDeutsche Presse-Agentur (dpa).

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că o anchetă penală împotriva companiei a fost abandonată în 2018, după ce compania a plătit o amendă, adăugând că VW nu este implicată în procesul împotriva suspecților individuali.

"În acest context, nu comentăm celelalte acuzații care au ieșit la iveală ...", a adăugat purtătorul de cuvânt.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Volkswagen a declarat luna trecută că va cere despăgubiri de la fostul său CEO Martin Winterkorn și fostul șef al Audi Rupert Stadler, pentru scandalul emisiilor motoarelor diesel, care a fost descoperit în 2015.

Procesul lui Winterkorn și al celorlalți manageri a fost amânat până în septembrie din cauza pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagel
diesel