Producția de autoturisme și-a revenit. Ford a înregistrat creștere față de 2020, Dacia conduce la volume produse

Producția de autoturisme și-a revenit. Ford a înregistrat creștere față de 2020, Dacia conduce la volume produse
scris 13 dec 2021

În luna noiembrie au fost produse în România autoturisme mai mult decât dublu comparativ cu luna anterioară, o revenire substanțială față de nivelul slab din octombrie, potrivit datelor ACAROM, preluate de la producători.

Producția de autoturisme din România și-a revenit în luna noiembrie la parametri mult mai apropiați de nivelurile dinaintea crizelor pandemice și de semiconductori, chiar dacă situația este încă sub nivelul din 2019. Au fost construite cu 28.000 de autoturisme în plus, față de luna anterioară. O mențiune pentru Ford, care a reușit să depășească în noiembrie rezultatul din 2020, ca o compensare pentru volumul extrme de mic din octombrie.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Ca de obicei, ponderea mai mare a fost a autoturismelor asamblate la Dacia, cu un volum de 25.880 unități, în scădere cu aproape 10 procente față de anul trecut și o creștere de aproape 90% față de luna trecută, în timp ce la Ford producția a însumat 20.893 unități, în creștere cu aproape 7 procente față de anul trecut și cu peste 350% față de octombrie.

După 11 luni, România a reușit să producă 379.952 de autoturisme, cu 6,1% mai puține în comparație cu perioada similară din 2020. Scăderea este mai mică pentru Dacia, care a produs în perioada inauarie – noiembrie 233.984 autoturisme, cu 2,6% în minus față de 2020. La Ford, scăderea adunată în cele 11 luni a fost de 11,2%, din cauza opririlor repetate, cu un volum total de 145.968 unități.

Mercedes-Benz depășește Tesla și devine primul constructor auto care omologhează oficial conducerea autonomă CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz depășește Tesla și devine primul constructor auto care omologhează oficial conducerea autonomă

După cum reiese din datele ACAROM și din analizele Profit.ro, bazate pe date anterioare, chiar dacă la finalul acestui an va fi depășit pragul de 400.000 de autoturisme fabricate, nu va fi depășit nivelul înregistrat în decembrie 2020, care a fost de 438.107 autoturisme. Recordul de producție în România a fost în 2019, cu 490.412 autoturisme.

Producția din acest an în cele două uzine de autoturisme din România s-a axat pe modelele Dacia Duster, Dacia Sandero Stepway și Ford Puma, care au fost, de altfel printre cele mai vândute la nivel european.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie auto dacia
productie ford
industria auto romania