Profitul net al Lufthansa a crescut cu 4,6% în 2016; acțiunile au urcat cu 3,8% în urma informației

Profitul net al Lufthansa a crescut cu 4,6% în 2016; acțiunile au urcat cu 3,8% în urma informației
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2017

Profitul net al Deutsche Lufthansa a crescut cu 4,6% în 2016, la 1,78 miliarde de euro, dar operatorul aerian german anticipează că profitul ajustat va scădea în acest an sub așteptările inițiale, informații care au urcat acțiunile grupului cu până la 3,8%, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Analiștii anticipau un profit net de 1,81 miliarde de euro, scrie News.ro.

Veniturile au scăzut cu 1,2%, la 31,66 miliarde de euro, pe o piață descrisă de directorul general Carsten Spohr ca fiind foarte dificilă.

Lufthansa prognozează pentru acest an un profit înainte de deducerea dobânzilor și taxelor ușor sub cel de 1,75 de miliarde de euro obținut în 2016.

Profiturile Lufthansa, Swiss și Austrian Airlines vor scădea, dar rezultatele unor operatori ca divizia low-cost Eurowings se vor îmbunătăți.

Analiștii au fost încurajați de faptul că  profiturile nu vor scădea mai mult decât se așteptau.

VIDEO Vulcan, controlată de Tender și în insolvență de 4 ani, a primit o comandă din Kuweit, cea mai mare din istoria de 110 ani a companiei CITEȘTE ȘI VIDEO Vulcan, controlată de Tender și în insolvență de 4 ani, a primit o comandă din Kuweit, cea mai mare din istoria de 110 ani a companiei

Lufthansa s-a alăturat altor operatori europeni, precum Air France-KLM, sugerând că ritmul declinului  prețurilor biletelor s-ar putea modera în acest an, după scăderile accentuate din 2016.

Pe de altă parte, creșterea prețurilor carburanților va eroda economiile. Lufthansa anticipează că factura sa pentru carburanți va crește cu 350 de milioane de euro în acest an, din cauza cotației mai mari a petrolului și a aprecierii dolarului.

Lufthansa ar putea plăti în acest an pentru carburanți 5,2 miliarde de euro.

Grupul german a anunțat miercuri că a ajuns la un acord cu piloții pentru un pact de muncă pe termen lung, până în 2022, care ar trebui să pună capăt seriei de greve care i-a afectat activitățile.

Anul trecut, grevele din cadrul Lufthansa, nu doar ale piloților, au provocat costuri de 100 de milioane de euro.

Lufthansa anticipează că două măsuri luate anul trecut vor contribui la creșterea profitului. Astfel, Lufthansa a preluat acțiunile pe care nu le deținea încă la Brussels Airlines și a decis să închirieze o parte din avioane de la operatorul concurent Air Berlin, pentru a extinde activitățile diviziei low-cost Eurowings.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa