PSA Grup a certificat toate modelele mărcilor sale conform testelor WLTP

PSA Grup a certificat toate modelele mărcilor sale conform testelor WLTP
scris 31 aug 2018

Grupul PSA a încheiat certificările pentru toate autoturismele produse de mărcile grupului, în conformitate cu noile teste WLTP, acestea fiind disponibile în totalitate clienților PSA.

Înainte de intrarea în vigoare a noilor standarde privind testele de emsii, celebrele deja WLTP, care au dat bătăi de cap constructorilor de automobile, PSA Group, care deține mărcile Peugeot, Citroen, DS, Opel Și Vauxhall, anunță că „toate autoturismele Peugeot, Citroën, DS, Opel și Vauxhall sunt certificate conform noii proceduri de testare WLTP (Worldwide harmonized Light Vehicles Test Procedure).

Reprezentanții PSA susțin că progresele făcute de companie în două direcții, SCR (Reducerea Catalitică Selectivă) și filtrul de particule pentru benzină (GPF) îi poziționează „în fruntea plutonului constructorilor auto”.

Gilles Le Borgne, Vicepreședinte Executiv pentru Calitate și Inginerie în cadrul Grupului PSA, spune: "Alegerile noastre tehnologice pentru tratarea emisiilor poluante, cum ar fi SCR pentru toate motoarele diesel (lansat în 2013) și, mai recent, GPF pentru motoarele pe benzină cu injecție directă ne permit să oferim clienților noștri vehicule compatibile și ecologice. Acest lucru ne va permite să ne menținem poziția de lideri în ceea ce privește reducerea emisiilor".

VIDEO & FOTO Noul SUV Arkana, dezvoltat pe platforma Dacia Duster, a fost prezentat la Moscova CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noul SUV Arkana, dezvoltat pe platforma Dacia Duster, a fost prezentat la Moscova

Grupul PSA a sprijinit în mod public implementarea reglementărilor WLTP. În plus, începând cu anul 2016, Grupul PSA a demonstrat o transparență unică prin publicarea pe site-urile Peugeot, Citroën și DS a datelor privind consumul de combustibil pentru mai mult de 1000 de modele, în condiții de trafic real și mai târziu privind datele legate de emisiile de NOx și alte particule.

WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) reprezintă un standard de testare a emisiilor motoarelor adoptat la nivel global pentru a fi folosit în comunicarea oficială a consumului de carburant și a emisiilor, precum și la omologarea vehiculelor. Deși standardul a fost adoptat la nivel global, fiecare stat va utiliza procedura de testare în condiții legislative proprii. În UE și statele membre, WLTP devine obligatoriu la 1 septembrie 2018, pentru mașinile noi. Standardul de testare WLTP face ca cifrele de consum să fie mai realiste, fiind obținute din testarea în condiții reale de trafic. Chiar dacă normele de emisii nu se schimbă, respectarea acestor norme a determinat constructorii să-și adapteze sau să schimbe motoarele și, implicit, să obțină omologarea cu noile emisii.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
peugeot
citroen
ds
opel
vauxhall
wltp