Qantas a selectat avioanele Airbus pentru cele mai lungi zboruri din lume

Qantas a selectat avioanele Airbus pentru cele mai lungi zboruri din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2019

Compania aeriană australiană Qantas Airways a selectat avioanele Airbus pentru a demara zborurile directe pe rutele Sydney - New York și Sydney -Londra, o decizie care constituie o nouă lovitură pentru producătorul american de avioane Boeing, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat de presă difuzat vineri, Qantas a informat că a ales modelul A350-1000 în defavoarea rivalului Boeing 777X și pregătește o comandă pentru cel puțin 12 aparate. Faptul că australienii de la Qantas au optat pentru avioanele A350-1000, care vor fi echipate cu rezervoare suplimentare de combustibil pentru a putea zbura timp de 21 de ore non-stop, consolidează poziția de lider a Airbus pe segmentul zborurilor pe distanțe foarte lungi, într-un moment în care Boeing trece printr-o criză provocată de prăbușirea avioanelor 737 MAX, scrie Agerpres.

Guvernul a semnat majorarea salariului minim CITEȘTE ȘI Guvernul a semnat majorarea salariului minim

Primele zboruri non-stop Qantas pe rutele Sydney - New York și Sydney -Londra ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2023, însă sunt condiționate de ajungerea la un acord salarial cu piloții care vor trebui să își extindă programul de zbor până la aproximativ 23 de ore. O decizie finală cu privire la o comandă fermă va fi luată în luna martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
qantas
cel mai lung zbor fără escală
airbus