Renault va produce Symbol și Duster în Iran

Renault va produce Symbol și Duster în Iran
scris 30 sep 2016

Grupul Renault va produce, începând din 2018, modelele Symbol și Duster în Iran, prin intermediul unei companii mixte, la care constructorul francez va fi acționar majoritar, a anunțat, vineri, producătorul auto. Noua companie va fi înființată împreună cu Fondul iranian de investiții IDRO. Renault nu a precizat dacă producția de la Mioveni va fi afectată de această decizie.

În urma colaborării dintre Renault și fondul iranian va fi înființată o fabrică cu o capacitate de producție de 150.000 de vehicule pe an.

Grupul francez este prezent în Iran din 2003, tot printr-o societate mixtă, și a fabricat, până acum, 500.000 de mașini în această țară.  Vânzările  Renault în iran au crescut cu 56% anul trecut, de la 51.500 de vehicule comercializate în anul precedent. Potrivit grupului, decizia de a își extinde prezența în Iran este legată de ridicarea sancțiunilor occidentale impuse în urma programului nuclear.

Uzina Vehicule Dacia din Mioveni produce vehicule marca Dacia (Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway și Duster), dar și modelul Renault Symbol. Capacitatea maximă de producție a uzinei este de 350.000 de unități pe an.

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director CITEȘTE ȘI Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director

Luna aceasta, Renault a anunțat că uzina sa din Maroc va prelua, de la începutul anului viitor, o parte din producția modelului Dacia Logan MCV, pentru a permite uzinei de la Mioveni, care este utilizată la maximum, să fabrice mai multe mașini Duster. Logan MCV va fi produs în continuare și la uzina de la Mioveni, dar la o capacitate mai mică.

Potrivit Renault, uzina din Mioveni trebuie să răspundă cererii comerciale foarte mari pentru modelul Duster, care este al doilea cel mai vândut model din segmentul său, mai ales, în Europa. Deocamdată, în Maroc sunt construite modelele Sandero, Dokker și Lodgy.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
dacia
iran
duster