Ryanair în grevă, în Belgia

Ryanair în grevă, în Belgia
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

O nouă grevă în Belgia a personalului navigant al operatorului irlandez low-cost Ryanair va antrena anularea a 152 de zboruri în acest weekend pe aeroportul Charleroi, potrivit AFP, care îl citează pe directorul aeroportului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei circa 400 de însoțitoare și însoțitori de bord ai companiei de transport aerian fuseseră deja îndemnați să-și înceteze munca din 30 decembrie până la 1 ianuarie, provocând peste 100 de anulări de zboruri în acest aeroport, al doilea în Belgia după traficul de pasageri, arată Agerpres.

De sâmbătă până duminică, 76 de zboruri cu plecarea din Charleroi și 76 de zboruri cu aterizare pe acest aeroport vor fi anulate, iar "circa 20.000 de pasageri urmează să fie afectați de această acțiune", a precizat directorul aeroportului, Philippe Verdonck, adăugând că toți călătorii vizați au fost avertizați de Ryanair.

SURPRIZĂ Lukoil, prima companie care a ieftinit carburanții de la începutul anului, înaintea liderului pieței. Explicații CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Lukoil, prima companie care a ieftinit carburanții de la începutul anului, înaintea liderului pieței. Explicații

Compania irlandeză utilizează 15 avioane cu plecare din Belgia și greva nu ar trebui să aibă impact asupra avioanelor cu baza în alte țări. O parte din traficul belgian al Ryanair rămâne, prin urmare, asigurat de aceste aparate cu baza în străinătate.

O adunare a personalului va avea loc sâmbătă dimineață pe aeroportul din Charleroi, a indicat Didier Lebbe, secretar permanent al sindicatului creștin francofon CNE.

Angajații Ryanair în Belgia au făcut deja grevă în mai multe rânduri anul trecut. Ei acuză compania că exercită presiuni în mod ilegal asupra salariaților pentru a-i determina să lucreze din când în când în alte locuri din Europa, în special la Dublin.

Aceștia acuză de asemenea Ryanair că nu își declară corect salariații la sistemul de asigurări sociale și că plătește salarii uneori sub nivelul minim legal.

"În același timp, ei anunță că vor obține un profit extraordinar, au mai mulți bani decât prevăzuseră, iar pentru personalul din cabine, care reprezintă aproape nimic în costurile lor, nu sunt dispuși să renunțe la niște bani pentru ca oamenii să aibă cel puțin minimul legal", declară Lebbe.

FOTO Volkswagen a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat

Ryanair a anunțat miercuri că a revizuit în creștere previziunea profitului său după impozite pentru anul fiscal ce se va încheia la 31 martie, de la 1,325 la 1,425 miliarde de euro, față de estimările inițiale de la 1 la 1,2 miliarde de euro.

Aeroportul din Charleroi, care deservește peste 190 de destinații, în bună parte în bazinul mediteraneean, revendică un trafic de 8 milioane de pasageri anual. El este numărul doi în Belgia după Bruxelles-Zaventem.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
avioane
zboruri