S&P pune sub supraveghere ratingul ”A-”al Boeing, cu perspectivă negativă, din cauza întârzierii recertificării 737 MAX

S&P pune sub supraveghere ratingul ”A-”al Boeing, cu perspectivă negativă, din cauza întârzierii recertificării 737 MAX
scris 24 ian 2020

Agenția de evaluare financiară S&P Global Ratings a pus joi sub supraveghere ratingul ”A-” al Boeing, cu perspectivă negativă, din cauza creșterii costurilor și a ieșirilor de fonduri provocate de întârzierea recertificării aeronavelor 737 MAX, care sunt consemnate la sol la nivel mondial din martie 2019, transmite Reuters.

S&P anticipează ca raportul dintre fondurile din operațiuni și datorii al Boeing să scadă sub 30% în 2020, în urma anunțului din această săptămână al companiei că nu va obține acordul pentru revenirea în serviciu a aeronavelor 737 MAC înainte de jumătatea anului, scrie News.ro.

”Acest fapt va însemna o perioadă mai lungă de ieșiri de capital decât anticipam pentru 2020, precum și o reducere mai mică a datoriilor în a doua jumătate a anului, pentru că Boeing va livra mai puține avioane”, potrivit unui comunicat al S&P Global Ratings.

Mitsubishi a numit un nou șef în Europa, pe fondul investigațiilor procurorilor germani CITEȘTE ȘI Mitsubishi a numit un nou șef în Europa, pe fondul investigațiilor procurorilor germani

Agenția a arătat că ar putea retrograda ratingul Boeing sub nivelul ”A-” dacă raportul dintre fonduri și datorii nu va urca peste 30% în următoarele 12-24 de luni, sau dacă consemnarea 737 MAX va afecta permanent reputația Boeing în fața clienților și autorităților de reglementare.

Miercuri, Fitch Ratings a redus la rândul ei perspectiva Boeing de la stabilă la negativă și a confirmat ratingul companiei la nivelul ”A-”, menționând riscurile legate de momentul revenirii în serviciu a 737 MAX.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p
boeing
737 max