Scăderea bitcoin a afectat negativ Tesla, a cărei capitalizare de piață s-a redus cu peste 110 miliarde de dolari

Scăderea bitcoin a afectat negativ Tesla, a cărei capitalizare de piață s-a redus cu peste 110 miliarde de dolari
scris 24 feb 2021

Scăderea prețului bitcoin din această săptămână a afectat negativ capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice Tesla și averea netă a miliardarului Elon Musk, care s-au redus cu 110 miliarde de dolari, respectiv cu 20 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Producătorul american de automobile electrice a anunțat în această lună o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, scrie News.ro

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Bitcoin a scăzut marți cu până la 17,2% și a coborât sub pragul de 50.000 de dolari pe unitate. Ulterior, declinul s-a atenuat, la 10,8%, bitcoin fiind tranzacționată la  48.318 dolari pe unitate.

Acțiunile au scăzut marți cu 4%, dar declinul a atins 7,3% în timpul tranzacțiilor.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Declinul acțiunilor Tesla a afectat la rândul ei fonduri tranzacționate la bursă, cum ar fi ARK Innovation ETF și ARK Autonomous Technology & Robotics ETF, care au scăzut cu 8,9% și 7,3%. Portofoliile de acțiuni Tesla sunt cele mai mari dețineri pentru cele două fonduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
tesla