Sens giratoriu la Otopeni, pe Centura București

Sens giratoriu la Otopeni, pe Centura București
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost emisă autorizația de construire pentru un sens giratoriu la Otopeni, pe Centura București, pentru o soluție pe care a propus-o anul acesta, soluție necesară pentru fluidizarea circulației pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în punctul de intersecție cu Strada Gării Otopeni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Sens giratoriu modern la Otopeni, pe Centura București. Veste bună pe final de săptămână - tocmai ce a fost emisă autorizația de construire pentru o soluție pe care am propus-o anul acesta și iată că o implementăm rapid, atât de necesară pentru fluidizarea circulației pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în punctul de intersecție cu Strada Gării Otopeni. Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogirație, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată mașinilor care circulă dinspre DN1/Mogoșoaia în direcția Tunari și care astfel pot merge înainte, fără să fie obligați să mai dea prioritate în sensul giratoriu”, scrie Drulă, pe Facebook.

Un beneficiu al proiectului este că siguranța rutieră pe timp de noapte prin acest punct va fi îmbunătățită, prin instalarea a 16 stâlpi de iluminat, scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

"Cei care trec zilnic pe acolo știu ce ambuteiaje se creează acum din cauza acelui giratoriu improvizat”, adaugă el.

Lucrarea se încheie la toamnă, iar investiția se ridică la 1,8 milioane de lei, din bani proveniți din bugetul de întreținere a drumurilor, afirmă Drulă.

"În zonă mai sunt în desfășurare două proiecte care vor fluidiza traficul și vor aduce un plus de confort șoferilor: asfaltările începute deja pe centură (între pasajul Mogoșoaia și această intersecție) și pasajul de la Mogoșoaia. Toate aceste investiții vor fi gata la începutul lui octombrie, astfel încât circulația pe acest sector al centurii capitalei să fie mai fluentă și sigură. Așa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN 68A Margina-Holdea și regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluții simple și elegante pot reduce chiar și cu zeci de minute timpii de așteptare din trafic”, precizează ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
centura bucurești
otopeni