Sindicaliștii Metrorex vor salarii mai mari și amenință cu grevă generală, în perioada 10 - 15 noiembrie

Sindicaliștii Metrorex vor salarii mai mari și amenință cu grevă generală, în perioada 10 - 15 noiembrie
scris 26 oct 2018

Sindicaliștii Metrorex amenință că vor declanșa greva generală, în perioada 10 – 15 noiembrie, dacă nu vor ajunge rapid la un acord privind noul contract colectiv de muncă, precizând că actuala înțelegere expiră mâine, iar negocierile, legate în principal de măriri de salarii, nu s-au finalizat.

”Avem două mari nemulțumiri: una legată siguranța circulației, din ce în ce mai des apar probleme cu mii de călători în ele și a doua este legată de negocierea contractului colectiv de muncă. Nu ne-am înțeles deocamdată”, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la Digi 24, Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou.

Potrivit acestuia, contractul colectiv de muncă expiră sâmbătă, iar negocierile nu s-au soldat cu un acord, scrie News.ro.

Taxify, concurentul Uber, se extinde în România și intră într-un nou oraș CITEȘTE ȘI Taxify, concurentul Uber, se extinde în România și intră într-un nou oraș

”Mâine expiră contractul, nu am ajuns la înțelegere, ceea ce o să ducă la declanșarea conflictului de muncă. Sunt create premisele declanșării conflictului de muncă și nu este exclus ca, în perioada 10 – 15 noiembrie, să se ajungă la grevă generală. Ar fi păcat după 9 ani să ajungem din nou într-o astfel de situație”, a mai spus Rădoi.

Sindicaliștii cer, în principal, majorări salariale și angajarea de personal. În cursul zilei de vineri mai este programată o rundă de negocieri. 

Compania transmite însă că salariul de bază al angajaților angajaților Metrorex a crescut în 2015 cu 10%, în 2016 cu 10%, iar de la 1 noiembrie 2017 cu 12%.

În plus, salariul de bază a fost ajustat cu încă 21%, astfel încât să acopere influențele aplicării OUG 79/2017 privind trecerea unor contribuții obligatorii din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, cu aplicabilitate din 1 ianuarie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
greva