Sindicatele din transportul feroviar cer mărirea salariilor cu 50% și vor să organizeze un protest în 4 aprilie

Sindicatele din transportul feroviar cer mărirea salariilor cu 50% și vor să organizeze un protest în 4 aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2019

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN și Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România au anunțat, vineri, că vor să organizeze un miting de protest în 4 aprilie, cer Guvernului creșterea salariilor ceferiștilor cu 50% și capitalizarea CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puțin 600 de vagoane și a circa 200 de locomotive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reuniți vineri la București în cadrul Comitetului Director al FSTFR, liderii ceferiștilor au transmis Confederației revendicările lor pentru anul 2019, în condițiile în care vor să organizeze un miting de protest în 4 aprilie, scrie News.ro.

RECORD: Pentru prima dată în istorie, Dacia a depășit 500.000 de mașini vândute în Europa CITEȘTE ȘI RECORD: Pentru prima dată în istorie, Dacia a depășit 500.000 de mașini vândute în Europa

Aceștia cer adoptarea de urgență a statutului personalului feroviar, accelerarea alocării de fonduri europene pentru modernizarea parcului de material rulant al CFR Călători și pentru a aduce infrastructura feroviară din România la standardele Uniunii Europene (UE). Ei atrag atenția că Guvernul are obligația de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puțin 600 de vagoane și a circa 200 de locomotive. În plus, ei solicită ”acordarea compensațiilor reale (necesare) operatorilor de transport feroviar de călători (OTF-urilor) astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi, respectiv să se aprobe bugetul de venituri și cheltuieli (BVC-ul) CFR Călători pe 2019 pe profit 3%, așa cum ar rezulta dacă compania ar fi corect compensată pentru serviciile publice de interes general realizate”. Totodată, ceferiștii vor creșterea salariilor cu 50%, numirea unui ”ministru al transporturilor competent” și accelerarea investițiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricțiilor de viteză.

viewscnt
Afla mai multe despre
meridian
cfr calatori