Sistemul de e-ticketing pentru transportul public din București și județul Ilfov, cu automate de emitere a cardurilor de călătorie, aprobat în CGMB

Sistemul de e-ticketing pentru transportul public din București și județul Ilfov, cu automate de emitere a cardurilor de călătorie, aprobat în CGMB
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2017

Consilierii generali și-au dat, miercuri, acordul de principiu pentru achiziționarea unui sistem e-ticketing, prin care vor fi montate automate de emitere a cardurilor de călătorie pentru mijloacele de transport în comun în București și în județul Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest proiect a fost prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea București – Ilfov, aprobat în ședința CGMB din 29 martie, scrie News.ro.

"Pentru facilitarea accesului la toate sistemele de transport public care își desfășoară activitatea în Municipiul București și în zona limitrofă este necesară implementarea unei rețele de vânzare a titlurilor de călătorie cât mai uniform distribuită în teritoriu și care să țină cont de criteriile esențiale de funcționare, asigurând accesul la rețeaua de transport, atât a călătorilor ocazionali, cât și a călătorilor care folosesc, de regulă, abonamente”, se arată în hotărârea CGMB.

După votul de miercuri, municipalitatea va veni cu un alt proiect de hotărâre în ședința următoare, pentru achiziționarea sistemului e-ticketing, care va fi supus dezbaterii și votului consilierilor.

Google Maps primește funcție de găsire a parcărilor CITEȘTE ȘI Google Maps primește funcție de găsire a parcărilor

Luna trecută, primarul Capitalei declara că, din toamnă, municipalitatea va implementa tichetul unic de transport, un călător putând astfel să folosească același bilet pentru pentru călătoriile cu metroul, cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, dar și cu microbuzele firmelor private care vor circula pe traseele către localitățile din Ilfov.

"Împreună cu Metrorex și CFR, vom implementa începând din această toamnă programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea să se adreseze atât companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar și societăților care au fost create de către UAT-uri, precum și firmelor private", a declarat atunci Gabriela Firea. Ea nu a dat, însă, alte detalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-ticketing
transport public