Sorin Grindeanu: Toate gările și porturile ar trebui să treacă în administrarea autorităților locale

Sorin Grindeanu: Toate gările și porturile ar trebui să treacă în administrarea autorităților locale
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat că atât gările și haltele, cât și porturile ar trebui să fie trecute în administrarea autorităților locale pentru a fi puse în valoare și a adăugat că măsura trebuie adoptată „indiferent de piedicile și de dorințele Bucureștiului”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Eu îmi doresc să descentralizez toate lucrurile care au fost ținute în acești ani în mână, indiferent de guvernele care au fost în toți acești 30 de ani, să se țină la București în mână tot. Nu. Aceste lucruri trebuie să fie descentralizate către administrațiile locale. Eu provin din administrația locală, am fost și viceprimar, și președinte de consiliu județean, și știu că acest proces este absolut necesar. De aceea, de când am preluat mandatul cred că am semnat vreo 50 de protocoale cu autoritățile locale, de exemplu, pentru investiții în infrastructură, pe care să le realizeze local și să fie decontate de către minister”, a declarat Sorin Grindeanu la Turnu Măgurele, la lansarea lucrărilor pentru modernizarea DN52 între Alexandria și Turnu Măgurele.

Proprietarul Cinema City, cel mai mare lanț de cinematografe din România, al doilea operator ca mărime din lume, a depus actele de protecție împotriva falimentului. „A călători la un cinema pentru a viziona un film 2- 3 ore și a cheltui 20-25 dolari nu ma CITEȘTE ȘI Proprietarul Cinema City, cel mai mare lanț de cinematografe din România, al doilea operator ca mărime din lume, a depus actele de protecție împotriva falimentului. „A călători la un cinema pentru a viziona un film 2- 3 ore și a cheltui 20-25 dolari nu ma

Ministrul Transporturilor a mai spus că același lucru vrea să fie realizat și pentru zona de CFR, scrie News.ro.

„Același lucru vreau să îl facem, și s-a construit cadrul legal, pe zona de CFR. Nouăzeci și ceva la sută din gările și din haltele din România arată, știți dumneavoastră, la fel de bine ca mine. CFR nu are forța economică să facă aceste lucruri. Trebuie să fie descentralizate și trebuie să meargă către autoritățile locale să le pună în valoare. Același lucru este valabil și pe zona navală. Administrațiile locale știu cel mai bine cum să dezvolte zonele portuare. De aceea, acest proces trebuie să continue indiferent de piedicile și de dorințele Bucureștiului”, a completat Grindeanu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
gari
porturi