SpaceX a lansat încă 60 de sateliți Starlink

SpaceX a lansat încă 60 de sateliți Starlink
scris 5 feb 2021

Compania SpaceX a lansat încă 60 de sateliți în cadrul constelației Starlink, concepută pentru a furniza de pe orbită servicii de internet de mare viteză, transmite Space.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O rachetă Falcon 9 cu două trepte a fost lansată de la Space Launch Complex 40 din cadrul centrului de lansări spațiale de la Cape Canaveral la ora locală 01:19 (06:19 GMT), scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Cere Oferta Renault TRAFIC Furgon pentru afacerea ta! Ai garanție extinsă 400.000 KM

După aproximativ nouă minute de la desprinderea de sol, prima treaptă a rachetei a aterizat în siguranță pe una dintre cele două barje-dronă aparținând SpaceX și aflate în Atlantic, în largul coastelor Floridei.

Aceasta a fost cea de-a cincea lansare pentru această treaptă a rachetei Falcon 9. Cea mai recentă dintre lansări a avut loc cu doar 27 de zile înainte de lansarea de joi.

O altă tranșă de 60 de sateliți Starlink urmează să fie transportați pe orbită vineri, 5 februarie, cu o altă rachetă Falcon 9.

După lansarea de joi, SpaceX a transportat pe orbită peste 1.000 de microsateliți Starlink. Inițial, constelația Starlink trebuia să numere 1.440 de sateliți, însă, până la urmă, ea ar putea fi formată din zeci de mii de sateliți.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
starlink