Spania va investi 4,3 miliarde de euro în producția de vehicule electrice

Spania va investi 4,3 miliarde de euro în producția de vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2021

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spania va investi 4,3 miliarde de euro pentru susținerea producției de vehicule electrice și de baterii, în cadrulunui program major finanțat în mare parte prin intermediul fondurilor de redresare din partea Uniunii Europene, a anunțat guvernul de la Madrid, transmite Reuters.

"Este important ca Spania să reacționeze și să anticipeze această transformare în sectorul auto din Europa", a spus premierul, adăugând că sectorul privat ar putea contribui cu încă 19,7 miliarde de euro la inițiativa din 2021 până în 2023, potrivit estimărilor guvernului.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

După Germania, Spania este al doilea mare producător auto din Europa și al optulea ca mărime din lume. Întrucât industria se confruntă cu o tranziție către vehicule electrice și o mai mare integrare tehnologică, Spania concurează cu Germania și Franța pentru modificarea lanțurilor de aprovizionare și reorganizarea bazelor sale de producție, scrie News.ro.

Odată cu noua investiție, parte a unui pachet de 13 miliarde de euro destinat mobilității durabile, Sanchez se așteaptă ca ponderea sectorului în producția economică să ajungă la 15% până în 2030, de la aproximativ 10% acum.

Programul ar putea stimula crearea a până la 140.000 de noi locuri de muncă și ar putea spori economia națională cu 1% -1,7%, potrivit proiectelor guvernului.

Executivul urmărește ca numărul vehiculelor electrice noi înmatriculate să ajungă la 250.000 în 2023, un salt mare față de cele 18.000 înregistrate în 2020, grație inițiativelor sponsorizate de guvern pentru a cumpăra mașini mai ecologice și a extinde rețeaua stațiilor de încărcare.

EXCLUSIV Dacia Spring a început livrările în Europa și a intrat în topul electricelor: aproape 2.000 de exemplare au ajuns pe cele mai mari piețe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia Spring a început livrările în Europa și a intrat în topul electricelor: aproape 2.000 de exemplare au ajuns pe cele mai mari piețe

Fiind una dintre principalele beneficiare ale unei scheme de redresare a UE de 750 de miliarde de euro, Spania va primi subvenții în valoare de circa 70 de miliarde de euro până în 2026 pentru a-și reface economia care a fost puternic afectată de criza COVID-19.

În timp ce puțini ofertanți din sectorul privat au apărut public pentru a obține o parte din fonduri, marca spaniolă SEAT, parte a grupului german Volkswagen  și compania de utilități Iberdrola au format o alianță pentru a lucra la o ofertă. Implicarea lor s-ar încadra într-un proiect mai larg pe care îl planifică, acoperind toate elementele producției de vehicule electrice, de la minerit și producția de baterii, până la fabricarea unui vehicul finit la fabrica de asamblare a SEAT de lângă Barcelona.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
spania