Speranța Clișeru, consilierul primarului Capitalei pentru administrația locală, noul președinte al Consiliului de Administrație al RATB

Speranța Clișeru, consilierul primarului Capitalei pentru administrația locală, noul președinte al Consiliului de Administrație al RATB

Sursa foto: News.ro

scris 30 aug 2017

Speranța Clișeru, consilierul primarului Capitalei pentru administrația locală, a fost numită, miercuri, președinte al Consiliului de Administrație al RATB. Săptămâna trecută, Dumitru Catană și-a dat demisia din această funcție, după ce un tramvai a luat foc în timpul mersului, în zona AFI Cotroceni.

Singura propunere pentru această funcție a venit din partea grupului majoritar, și anume Speranța Clișeru, consilierul primarului Capitalei pe administrația locală.

Până la numirea în postul de consilier pe administrație publică locală al primarului general al Capitalei, Speranța Clișeru a fost administratorul public al orașului Voluntari, condus de primarul Florentin Pandele. Între 2013 și 2014, Speranța Clișeru a fost și prefect al județului Ilfov, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Detalii despre Dacia Duster 2. Care sunt diferențele față de prima generație CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Detalii despre Dacia Duster 2. Care sunt diferențele față de prima generație

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, săptămâna trecută, demiterea conducerii Direcției Achiziții din Primăria Capitalei, nemulțumită de modul în care se desfășoară achiziția de autobuze, precum și demisia președintelui Consiliului de Administrație al RATB. De asemenea, la nivelul Regiei a fost  constituită o comisie de anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la incidentul produs miercurea trecută, când un tramvai al liniei 25 a luat foc în timpul mersului.

"Trebuie sa înnoim de urgență parcul auto RATB, un parc învechit în care nu s-au mai făcut investiții majore de foarte mulți ani. (...) Am decis demiterea conducerii Direcției de Achiziții din cadrul PMB întrucât sunt profund nemulțumită de modul în care se desfășoară activitatea acesteia și, în special, de modul în care a gestionat licitația pentru achiziția de autobuze. Ne așteaptă licitații complexe, pentru proiecte esențiale de dezvoltare a Capitalei și nu putem accepta tergiversarea unor proceduri și termene din cauza unor funcționari care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetență, fie din interese nelegitime", a anunțat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Ea mai spunea că a analizat și modul în care conducerea și Consiliul de administrație al RATB au asigurat suportul tehnic pentru desfășurarea achiziției de 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze, precum și a 100 de autobuze electrice, astfel că miercuri dimineață a acceptat demisia președintelui Consiliului de Administrație al RATB, Dumitru Catană.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
speranta cliseru