Startup-ul Rivian Automotive discută pentru construirea unei fabrici în Regatul Unit

Startup-ul Rivian Automotive discută pentru construirea unei fabrici în Regatul Unit
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2021

Rivian Automotive, startup de vehicule electrice susținut de Amazon.com, discută cu miniștrii britanici despre posibila construire a unei fabrici în Regatul Unit, proiect care ar putea include un sprijin substanțial din partea statului, a relatat sâmbătă Sky News, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania, care este susținută și de Ford Motor, negociază de mai multe  săptămâni cu guvernul britanic despre construirea unei fabrici lângă Bristol, scrie News.ro.

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut CITEȘTE ȘI Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut

Discuțiile nu sunt încă într-un stadiu avansat, dar orice decizie de investiție ar fi probabil în valoare de peste 1 miliard de lire sterline (1,39 miliarde de dolari), potrivit Sky News, care citează surse. Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială (BEIS) a refuzat să comenteze despre ”investițiile individuale”.

Într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters, BEIS a spus: ”În timp ce lucrăm să atragem investiții interne în Marea Britanie pentru a accelera creșterea noilor industrii, nu putem comenta speculațiile cu privire la investițiile individuale”.

Rivian, considerată ca o potențială rivală a Tesla, a declarat luna aceasta că se așteaptă să înceapă primele livrări ale camionetelor sale R1T în septembrie și ale SUV-ului R1S în toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
rivian automotive
regatul unit