Studiu: Top-ul orașelor cu cel mai aglomerat trafic. Situație foarte tristă în București

Studiu: Top-ul orașelor cu cel mai aglomerat trafic. Situație foarte tristă în București
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 feb 2017

Un studiu realizat de producătorul olandez de sisteme de navigație, incluzând 390 de orașe din 48 de țări, relevă care sunt cele mai aglomerate orașe din punct de vedere al traficului. Studiul a analizat și situația din București, iar concluzia este una foarte tristă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Concluzia este că Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Europa. La nivel mondial, capitala României ocupă locul 5 în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic.

În București, timpul petrecut în trafic este, în medie, cu 50% mai mare decât ar fi în condițiile în care traficul ar fi fluent. Astfel, persoanele care circulă pe străzile din București pierd 57 de minute zilnic din cauza aglomerației din trafic. Anual, timpul suplimentar petrecut în trafic din cauza aglomerației este de 218 ore.

Situație imobiliară tristă: Românii locuiesc cel mai înghesuit, în cele mai multe case fără baie și duș și fără spații verzi din UE CITEȘTE ȘI Situație imobiliară tristă: Românii locuiesc cel mai înghesuit, în cele mai multe case fără baie și duș și fără spații verzi din UE

Cel mai aglomerat oraș din lume este, potrivit studiului, Mexico City, unde timpul petrecut în trafic este cu 66% mai mare decât în condiții de trafic fluent, urmat de Bangkok.

Studiul TomTom include 390 de orașe din 48 de țări și utilizează date aferente anului 2016. Potrivit autorilor studiului, traficul la nivel global este cu 23% mai aglomerat decât în 2008.

Proprietari de mașini și case din zona protestelor riscă să fi plătit asigurări de mii de euro degeaba. Printre ei, patroni de restaurante de lux, bănci, firme și muzee CITEȘTE ȘI Proprietari de mașini și case din zona protestelor riscă să fi plătit asigurări de mii de euro degeaba. Printre ei, patroni de restaurante de lux, bănci, firme și muzee

Luna aceasta, primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru București - Ilfov, care vizează înființarea Autorității de Transport Metropolitan, introducerea unor benzi de circulație cu prioritate pentru transportul public pe o distanță de 25 de km, achiziția a 900 de autobuze, troleibuze și tramvaie, extinderea infrastructurii de tramvai cu 41 de kilometri, construcția unor parcări tip Park & Ride la punctele cheie de intrare în oraș și a unor parcări subterane, amenajarea pistelor de biciclete și a locurilor de parcare a acestora, extinderea sistemului de închiriere "bike-sharing” și îmbunătățirea sistemul de management al traficului.

De asemenea, prin acest proiect se va urmări îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă, realizarea de pasaje pietonale subterane și îmbunătățirea sistemul de management al traficului, a precizat Primăria Capitalei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
bucuresti
trafic
transport
tomtom
aglomeratie