Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva

Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva
scris 19 feb 2020

Renault Group a anunțat noutățile pe care le aduce la Salonul Auto de la Geneva, un salon folosit de francezi mai mult pentru concepte și versiuni noi, decât pentru lansare de modele noi. Surpriza vine de la Dacia: Dacia Urban City complet electrică va fi prezentată în premieră mondială la Geneva.

INTERVIU Eugen Voicu, acționar majoritar Certinvest, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Eugen Voicu, acționar majoritar Certinvest, despre premium în business

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Dacia aduce, după o pauză de mai mulți ani, o premieră absolută la Salonul Auto de la Geneva.  „Dacia devine electrică!” este mesajul Renault. „O avanpremieră a celui mai accesibil automobil 100% electric de pe piață, din lume”, mai spun francezii. Dacia va mai prezenta și noile motoare TCe 100 ECO-G, motoare cu gaz, care vor echipa toată gama constructorului de la Mioveni.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?

Deocamdată, Dacia electrică va fi un „showcar”, adică un concept ce se va transforma în model de serie. Potrivit anunțului anterior, lansarea va fi în 2021, cel mai probabil la finele anului.

Suzuki își extinde gama de modele hibrid si devine primul producator care comercializeaza doar modele hibrid 12V si 48V. Time to Hybrid! CITEȘTE ȘI Suzuki își extinde gama de modele hibrid si devine primul producator care comercializeaza doar modele hibrid 12V si 48V. Time to Hybrid!

Considerată de mulți o utopie pentru acest moment, de alții o inutilitate, Dacia electrică a devenit realitate printr-un cumul de factori favorabili. Deși compania franceză nu și-a planificat să lanseze un automobil electric sub brandul Dacia atât de devreme, presiunile politice privind poluarea au determinat Renault Group să ia un vehicul gata pregătit, Renault K-ZE, și să-l aducă în Europa sub marca românească. La momentul lansării acestui model în versiunea chineză, Carlos Ghosn, cel care conducea Alianța Renault Nissan la acel moment a spus clar că modelul va deveni global. Pentru Europa, alegerea a fost Dacia, dintr-o serie de motive care țin de calitate, preț și imagine de brand. Renault nu dorește să vândă atât de ieftin în Europa, din motive de marketing. Dacia o poate face fără a-și pune în pericol brandul. Iar volumele estimate pentru acest model, la un preț de 15.000 de euro, vor scoate din impas Renault - Nissan - Mitsubishi în ceea ce privește limitele CAFE de emisii.

Tot la Geneva, marca Renault vine cu un concept electric, MORPHOZ, o continuare a seriei începute la saloanele anterioare. De asemenea, va fi lansat Twingo ZE, versiunea electrică a micului automobil urban, precum și Megane Estate E-Tech, cu motorizare PHEV.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia electrica
premiera dacia geneva
dacia urban city