Tarifele americane pentru importurile auto ar tăia 6 miliarde de euro din PIB-ul Germaniei

Tarifele americane pentru importurile auto ar tăia 6 miliarde de euro din PIB-ul Germaniei
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2018

Tarifele americane pentru importurile de automobile ar tăia aproximativ 6 miliarde de euro din producția economică a Germaniei, a declarat vineri președintele Camerelor de Comerț din Germania (DIHK), Eric Schweitzer, la televiziunea germană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Administrația președintelui american Donald Trump ia în considerare introducerea unor tarife de până la 25% pentru importurile de automobile și componente, scrie News.ro.

Această taxă vamală ar majora costurile vehiculelor, ar afecta vânzările de automobile și ar pune în pericol locurile de muncă din industria de profil.

Surpriză - Blue Air operează discret o modificare importantă: și-a rezervat spațiu pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, inaccesibil până astăzi low-cost- urilor, pentru curse din România, la concurență cu Tarom și Air France CITEȘTE ȘI Surpriză - Blue Air operează discret o modificare importantă: și-a rezervat spațiu pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, inaccesibil până astăzi low-cost- urilor, pentru curse din România, la concurență cu Tarom și Air France

Schweitzer a afirmat la postul german de televiziune ZDF că ia foarte în serios avertismentele exprimate de Trump și a adăugat că astfel de tarife ar fi contrare legislației internaționale.

Șeful a DIHK a spus că astfel de tarife nu ar provoca pierderea de locuri de muncă dumai în Germania și Europa, ci ar afecta și locurile de muncî și investițiile din Statele Unite.

Uniunea Europeană analizează introducerea de tarife pentru cărbunele și produsele farmaceutice și chimice din Statele Unite, dacă președintele Donald Trump va restricționa importurile de automobile din UE.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va pleca săptămâna viitoare în Statele Unite, iar pe 25 iulie se va întâlni cu președintele Trump. În funcție de rezultatul discuțiilor, statele membre UE vor decide strategia lor comercială, a relatat în această săptămână revista germană Wirtschaftswoche.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri auto
germania
pib