Tarom a lansat un proces de recrutare de personal, căutând și copiloți pentru Airbus. Ce le cere compania aeriană

Tarom  a lansat un proces de recrutare de personal, căutând și copiloți pentru Airbus. Ce le cere compania aeriană
scris 19 mar 2018

Compania națională de transport aerian Tarom a lansat un proces de recrutare de personal, căutând la acest moment și copiloți pentru curse efectuate pe aeronavele Airbus.

Cei care vor să ocupe un astfel de post trebuie, printre altele, să cunoască limba engleză la un nivel de minimum 4 conform ICAO, să aibă o licență medicală clasa 1 și o experință minimă de 500 ore de zbor.

La acest moment, Tarom are în flotă 23 de aronave, dintre care 4 tip Airbus A318-111.

Transportatorul aerian a achiziționat în leasing, anul trecut, două avioane noi Boeing 737-800 NG, care ar trebui să înlocuiască cele două aparate Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman. 

FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor CITEȘTE ȘI FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor

2017 a fost al 10-lea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că operatorul aerian nu a mai înregistrat profit din 2007. Mai mult, în primăvara anului trecut, ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, afirma că Tarom va încheia ”pe zero” în acest an, fără pierderi.

La începutul lunii august, directorul Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat însă, chiar în ziua în care Corpul de Control al prim-ministrului a început verificări la compania de stat, având în vedere că pe primele 6 luni a înregistrat pierderi de peste 104 milioane lei. Davidoiu fusese numit în funcție în luna februarie, iar ministrul Transporturilor îi prelungise recent mandantul.

VIDEO&FOTO Dacia Duster 2, numai 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP, la fel ca Kia Stonic, Toyota Aygo și Alfa Romeo Giulietta CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia Duster 2, numai 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP, la fel ca Kia Stonic, Toyota Aygo și Alfa Romeo Giulietta

Premierul Tudose i-a adus atunci, în fața presei, o serie de reproșuri ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, atât cu privire la lipsa de perfomanță a companiei aeriene de stat Tarom, care a încheiat primele șase luni ale acestui an cu pierderi de 104 milioane de lei, cât și cu privire la faptul că angajații ministerului nu merg pe șantiere pentru a monitoriza lucrările de infarstructură.

Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați în 2016, pierzând piața locală în fața Wizz Air și Blue Air.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
avioane