Tarom preia în leasing două avioane noi Boeing, pentru 10 ani

Tarom preia în leasing două avioane noi Boeing, pentru 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

Compania națională de transport aerian Tarom a semnat contractul de achiziție a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri, a anunțat vineri seara Ministerul Transporturilor, acționarul majoritar al companiei de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de zece ani”, precizează un comunicat al Ministerului Transporturilor, care menționează că livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni, arată news.ro.

Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom prevede achiziția a 30 de avioane. Negocierea tranzacției s-a purtat cu o companie de leasing.

România și Bulgaria interzic unor avioane ruse oferite Serbiei să survoleze spațiile lor aeriene CITEȘTE ȘI România și Bulgaria interzic unor avioane ruse oferite Serbiei să survoleze spațiile lor aeriene

„Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desfășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziția a avut în vedere oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii”, precizează oficialii Ministerului Transporturilor.

Flota Tarom trebuie reînnoită ca urmare a ieșirii din flotă, anul trecut, a două aeronave Airbus A310, după ce compania a fost nevoită să renunțe la anumite rute pe care nu mai avea cu ce să le opereze.

”Menționăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, se precizează în comunicat.

Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în același timp, din cauza operațiunilor de mentenanță.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziția a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depășită de Blue Air. Liderul pieței, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați, este Wizz Air.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom avioane