Tarom vrea să cumpere o aeronavă de lux cu până în 10 locuri pentru a o închiria oamenilor de afaceri

Tarom vrea să cumpere o aeronavă de lux cu până în 10 locuri pentru a o închiria oamenilor de afaceri
scris 27 iul 2018

Transportatorul aerian național Tarom vrea să cumpere o aeronavă de lux cu până în 10 locuri pentru a o închiria oamenilor de afaceri și nu numai, iar în prezent poartă negocieri în acest sens, a declarat vineri pentru News.ro directorul general al companiei Werner Wolff.

”Aeronava ar putea avea 8-10 locuri, însă poate fi remodelată. Acum prospectăm piața și, cel mai probabil, o vom lua prin leasing operational. Țintim sectorul de lux. Avionul va putea fi închiriat în zona de business, de oamenii de afaceri, dar și de Guvern ori Președinție. În plus, poate fi folosit în urgențe medicale, deoarece cu o astfel de aeronavă pot fi transportați bolnavi pe targă, de exemplu, sau în cazurile de transplant”, a declarat vineri pentru News.ro directorul general al companiei Werner Wolff.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din București a crescut cu 7% în primul semestru CITEȘTE ȘI Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din București a crescut cu 7% în primul semestru

Acesta ar fi primul astfel de avion din flota Tarom. O astfel de aeronavă costă 20-30 milioane euro și poate atinge o viteză de 900 km pe oră.

”Este o nișă care se dezvoltă. Avionul poate zbura și transcontinental, deci poate ajunge și la New York”, a precizat Werner Wolff.

Companii care produc acest tip de avion sunt: Bombardier, Gulfstream, Embraer și Cessna.

Tarom are circa 1.850 de salariați și operează în prezent pe zborurile externe și interne cu o flotă de 25 de aeronave.

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziția a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preț de catalog de 586 milioane dolari și vor fi livrate până în anul 2023.

În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă, urmând să dea un anunț în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
aeronavă de lux
werner wolff