Tesla a încheiat contracte de 5 miliarde de dolari pentru a cumpăra nichel din Indonezia

Tesla a încheiat contracte de 5 miliarde de dolari pentru a cumpăra nichel din Indonezia
scris 9 aug 2022

Producătorul american de automobile electrice Tesla a semnat contracte în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari pentru a cumpăra materiale pentru baterii de la companiile de procesare a nichelului din Indonezia, a declarat un ministru al guvernului de la Jakarta, pentru CNBC.

Cea mai mare economie din Asia de Sud-Est a încercat să determine Tesla să înființeze o unitate de producție în țară, care are rezerve majore de nichel, scrie News.ro

FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde CITEȘTE ȘI FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde

Președintele Joko Widodo s-a întâlnit cu fondatorul Tesla, Elon Musk, la începutul acestui an, pentru a spori investițiile.

”Suntem în continuare în negocieri constante cu Tesla... dar au început să cumpere două produse excelente din Indonezia”, a declarat ministrul coordonator pentru afaceri maritime și de investiții, Luhut Pandjaitan, într-un interviu difuzat luni.

El a spus că Tesla a semnat un contract de cinci ani cu companiile de procesare a nichelului care operează din Morowali, pe insula Sulawesi.

Materialele de nichel vor fi folosite în bateriile cu litiu ale Tesla.

Tesla nu a răspuns imediat la un e-mail al Reuters în care solicita comentarii.

Indonezia este dornică să dezvolte în țară autovehicule electrice și industriile bateriilor și a oprit exporturile de minereu de nichel pentru a asigura aprovizionarea investitorilor.

Măsura a atras cu succes investiții de la giganții chinezi din industria oțelului și de la companii sud-coreene precum LG și Hyundai.

Cu toate acestea, cele mai multe investiții în nichel de până acum au fost destinate producției de metal brut, cum ar fi fonta de nichel și feronic.

Guvernul intenționează să impună taxe la export pentru aceste metale pentru a crește veniturile, încurajând în același timp o producție internă mai mare de produse de valoare mai mare, a declarat un oficial înalt pentru Reuters săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
nichel