Tesla pregătește extinderea rețelei Supercharger inclusiv în România. Orașele din țară unde vor fi deschise primele stații de încărcare ultrarapidă

Tesla pregătește extinderea rețelei Supercharger inclusiv în România. Orașele din țară unde vor fi deschise primele stații de încărcare ultrarapidă
scris 8 mar 2019

Tesla vrea să își extindă rețeaua Supercharger de stații de încărcare rapidă în Europa și estimează că va ajunge la o acoperire de 99% pe continent până la finele anului, scenariu care presupune, cel puțin teoretic, și lansarea primelor superchargere în România.

Europa de Est a fost ocolită până acum de producătorul auto american, România, la fel ca alte state din regiune, printre care Bulgaria și Serbia, aflându-se pe “lista de așteptare” de mai mulți ani.

Conform planurilor companiei, care au fost reiterate în fiecare an începând cel puțin cu anul 2015, București, Brăila și Craiova vor fi primele orașe românești care vor găzdui stații de încărcare Supercharger.

ULTIMA ORĂ Modificare de brand: Taxify își schimbă denumirea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Modificare de brand: Taxify își schimbă denumirea

Tesla nu a avansat nici de această dată un termen concret în privința lansării celor trei stații. Pe harta globală a superchargerelor, în dreptul stațiilor pregătite pentru România, este menționat însă că acestea vor fi deschise “în curând”.

În regiune, doar șoferii din Slovacia, Ungaria, Slovenia și Croația își pot încărca mașinile la stații Supercharger, ultima dintre cele patru țări beneficiind și de cea mai extinsă rețea națională – 40 de superchargere grupate în 7 stații, cele mai multe amplasate în orașe de-a lungul coastei Mării Adriatice.

Rețeaua Tesla cuprinde în prezent peste 1.400 de stații la nivel global, cu un număr total de 12.888 de superchargere. De la începutul anului 2017, când rețeaua era formată din 5.400 de superchargere, numărul acestora a crescut de peste două ori.

“Tesla are peste 12.000 de superchargere în America de Nord, Europa și Asia, iar rețeaua crește în fiecare zi: acoperă mai mult de 99% din populația SUA și estimăm o rată de acoperire similară în Europa până la finele anului 2019. În China, am depășit recent o acoperire de 90%, și numărul crește rapid”, arată compania americană.

Tesla a lansat, în această săptămână, o versiune îmbunătățită a sistemului său de încărcare a bateriilor. Noul încărcător, denumit V3 Supercharger, promite o autonomie de până la 75 de mile (120 kilometri) după o încărcare de 5 minute și înjumătățirea timpilor de așteptare pentru o sesiune uzuală de încărcare.

Tesla pregătește extinderea rețelei Supercharger inclusiv în România. Orașele din țară unde vor fi deschise primele stații de încărcare ultrarapidă

Rețeaua de stații Supercharger în Europa de Est. Cu roșu, stațiile active, iar cu gri stațiile programate pentru a fi lansate. Sursa: Tesla

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
supercharger
statii supercharger
superchargere
incarcare rapida
retea
extindere romania