Tesla propune acționarilor divizarea acțiunilor în proporție de 3 la 1

Tesla propune acționarilor divizarea acțiunilor în proporție de 3 la 1
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2022

Producătorul de vehicule electrice Tesla a propus o divizare a acțiunilor în proporție de trei la unu, făcându-le mai accesibile, în urma vânzărilor recente de titluri ale celui mai valoros producător de automobile care au avut loc în ultima perioadă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a mai spus că cofondatorul Oracle Corp, Larry Ellison, un prieten al directorului general al Tesla, Elon Musk, nu va candida pentru realegerea sa în consiliul de administrație al Tesla, când mandatul său se va încheia, la adunarea acționarilor din acest an, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Dacia oferă prime salariaților care ....pleacă din uzină CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Dacia oferă prime salariaților care ....pleacă din uzină

Ellison se numără printre principalii investitori care au promis finanțare pentru achiziția de către Musk a companiei de social media Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla, cu sediul în Austin, Texas, au crescut cu peste 1% în tranzacțiile extinse de vineri. Titlurile au scăzut cu aproape 40% de când Musk a dezvăluit pachetul de acțiuni deținut la Twitter, la începutul lunii aprilie, afectate parțial de carantina strictă din Shanghai, care a afectat producția Tesla.

Acționarii vor vota cu privire la divizarea acțiunilor propusă de Tesla pe 4 august.

Dacă va fi aprobată, aceasta ar fi prima operațiune de acest fel a companiei, după o divizare a titlurilor în proporție de cinci la unu efectuată în august 2020.

Tesla a spus că divizarea acțiunilor le va permite angajaților săi ”să aibă mai multă flexibilitate în gestionarea capitalurilor proprii” și că acțiunile vor fi ”mai accesibile pentru acționarii noștri persoane fizice”.

Alphabet, Apple și Amazon.com și-au divizat recent acțiunile.

Deși o divizare nu are nicio influență asupra fundamentelor unei companii, ar putea susține prețul acțiunilor, facilitând deținerea acțiunilor de către o gamă mai largă de investitori.

De asemenea, Tesla va cere acționarilor să voteze pentru a reduce mandatul consiliului de administrație la doi ani, în loc de trei.

Între timp, propunerile acționarilor Tesla includ aspecte legate de guvernanța corporativă, cum ar fi dreptul angajaților de a forma un sindicat și eforturile Tesla de a preveni hărțuirea sexuală și discriminarea rasială.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni