Tesla recheamă în service 200.000 de vehicule în China

Tesla recheamă în service 200.000 de vehicule în China
scris 31 dec 2021

Gigantul de mașini electrice Tesla recheamă în service în China aproape 200.000 de vehicule „potențial” defecte la nivelul portbagajului, a anunțat autoritatea de reglementare din China, a doua zi după o rechemare similară în Statele Unite, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vehiculele afectate de această rechemare au un portbagaj susceptibil să „se deschidă în mod neașteptat în timpul conducerii [...] ceea ce prezintă riscuri de securitate”, a spus autoritatea de reglementare a pieței (SAMR) într-un comunicat.

Mesajele ecologiste, obligatorii în reclamele auto în Franța CITEȘTE ȘI Mesajele ecologiste, obligatorii în reclamele auto în Franța

Măsura vizează trei loturi de mașini produse între 2015 și 2020, scrie Hotnews.ro.

Rechemarea include 19.700 Model S, pentru o potențială problemă legată de alinierea greșită a unuia dintre zăvoarele portbagajului situate în partea din față a vehiculului.

Celelalte 180.000 de vehicule sunt Model 3, a cărui deschidere și închidere repetate a portbagajului poate deteriora un cablu al camerei de rezervă, a spus autoritatea de reglementare.

Tesla va inspecta gratuit vehiculele afectate, a spus SAMR.

Anunțul vine a doua zi după rechemarea a aproape jumătate de milion de Tesla în Statele Unite pentru probleme identice.

Până în iunie, producătorul american rechemase 285.000 de mașini în China, după o anomalie în software-ul de asistență pentru șofer.

Tesla s-a confruntat cu numeroase plângeri de pe rețelele sociale în acest an în China din cauza unor presupuse probleme de calitate și servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china