Toyota Motor reia producția de automobile la fabricile din Japonia, care fusese oprită din cauza unui atac cibernetic împotriva unui furnizor

Toyota Motor reia producția de automobile la fabricile din Japonia, care fusese oprită din cauza unui atac cibernetic împotriva unui furnizor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

Toyota Motor reia producția de automobile la fabricile din Japonia, care a fost oprită marți din cauza unui atac cibernetic împotriva unui furnizor, stârnind îngrijorări cu privire la vulnerabilitatea lanțului de aprovizionare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu sunt disponibile informații despre cine s-a aflat în spatele atacului sau despre motiv, scrie News.ro.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Atacul a avut loc imediat după ce Japonia s-a alăturat aliaților occidentali pentru a reprima Rusia ca răspuns la invazia Ucrainei, deși nu se știe dacă atacul are legătură.

Problema de securitate cibernetică a devenit un subiect major de îngrijorare în Japonia, unde criticii guvernamentali spun că răspunsurile la amenințările de hacking au fost îngreunate de o abordare fracturată, un atac asupra unui furnizor până acum obscur fiind suficient pentru a produce blocarea producței la unul dintre cei mai puternici producători auto din lume.

Activitatea liniilor de producție ale Toyota va fi reluată miercuri la cele 14 fabrici ale sale din întreaga țară, se arată într-un comunicat.

Suspensia de marți a blocat producția a aproximativ 13.000 de vehicule.

Kojima Industries, care furnizează piese din plastic și componente electronice producătorului auto, a declarat că a descoperit o eroare la unul dintre serverele sale de fișiere, sâmbătă seara. După repornirea serverului, acesta a confirmat că a fost infectat cu un virus și a găsit un mesaj de amenințare, se arată într-un comunicat separat.

Mesajul a fost scris în engleză, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al lui Kojima, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

O defecțiune a sistemului a împiedicat comunicarea cu Toyota cu privire la comenzile de piese și a dus la suspendarea producției la producătorul de automobile, a spus Kojima.

Miniștrii guvernului au spus că urmăresc îndeaproape incidentul.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

În timp ce marile companii au măsuri de securitate cibernetică în vigoare, guvernul este îngrijorat de subcontractorii mici sau mijlocii, a declarat marți ministrul industriei, Koichi Hagiuda, reporterilor.

Subliniind aceste temeri, un producător de nivel inferior de pompe de apă și alte piese auto, GMB, a spus că serverul său a fost, de asemenea, o țintă a accesului neautorizat suspectat a fi ransomware, în weekend.

Nu era clar când vor refveni la normal toate operațiunile.

Informațiile cu privire la utilizarea puternicului malware Emotet au crescut începând din prima săptămână a lunii februarie 2022, conform Centrului de Coordonare de Răspuns la Urgență Informatică din Japonia, care furnizează informații despre securitatea cibernetică.

Emotet este folosit pentru a obține acces la computerul unei victime înainte de a descărca apoi software rău intenționat suplimentar, cum ar fi cele concepute pentru a fura parolele bancare sau ransomware care poate bloca un computer până când este plătită o taxă de extorcare. Nu era clar dacă Emotet a fost folosit la furnizorul Toyota.

Toyota a refuzat să comenteze dacă a detectat semne timpurii ale unui potențial atac cibernetic sau dacă Emotet a fost responsabil pentru paralizarea funcționării sale.

Kojima furnizează piese doar Toyota și este un furnizor de top pentru unele piese și un furnizor de al doilea nivel pentru altele, a spus purtătorul de cuvânt al Kojima.

Operațiunile Toyota în Japonia cuprind un lanț de aprovizionare de 60.000 de companii, pe patru niveluri.

Toyota a spus că va putea relua operațiunile prin accesarea unei rețele de rezervă între aceasta și furnizor. Restabilitatea în totalitate a sistemului ar putea dura o săptămână sau două.

În noiembrie 2020, producătorul japonez de jocuri video Capcom, care produce jocuri, inclusiv Resident Evil, a declarat că un atac de tip ransomware a compromis probabil informațiile personale a până la 350.000 de jucători, iar unele dintre propriile sale date financiare au fost furate.

Honda Motor și-a suspendat o parte din producția de mașini și motociclete la nivel global, în iunie 2020, după un presupus atac cibernetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
atac cibernetic