Toyota suspendă activitățile fabricilor sale din Japonia, după un posibil atac cibernetic la un furnizor

Toyota suspendă activitățile fabricilor sale din Japonia, după un posibil atac cibernetic la un furnizor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2022

Toyota va suspenda operațiunile fabricilor sale din Japonia, pierzând o producție de aproximativ 13.000 de mașini, după ce un furnizor de piese din plastic și componente electronice a fost ținta unui posibil atac cibernetic, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu au fost disponibile imediat informații despre cine s-a aflat în spatele posibilului atac sau despre motiv, scrie News.ro.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Atacul a avut loc imediat după ce Japonia s-a alăturat aliaților occidentali pentru a sancționa Rusia, în urma invadării Ucrainei de către această țară, deși nu era clar dacă atacul are vreo legătură.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat că guvernul său va investiga incidentul și dacă Rusia este implicată.

”Este dificil de spus dacă acest lucru are vreo legătură cu Rusia înainte de a face verificări amănunțite”, a spus el reporterilor.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Kishida a anunțat duminică că Japonia se va alătura Statelor Unite și altor țări pentru a bloca accesul unor bănci rusești la sistemul internațional de plăți SWIFT și a mai spus că Japonia va acorda Ucrainei un ajutor de urgență de 100 de milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt al furnizorului, Kojima Industries, a declarat că se pare că acesta ar fi fost victima unui fel de atac cibernetic.

Un purtător de cuvânt alToyota a descris-o drept ”o defecțiune a sistemului furnizorului”.

Compania nu știe încă dacă oprirea la cele 14 fabrici din Japonia, care reprezintă aproximativ o treime din producția sa globală, va dura mai mult de o zi, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Unele fabrici operate de afiliații Toyota, Hino Motors și Daihatsu, sunt incluse în închidere.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Toyota, care a suferit atacuri cibernetice în trecut, este un pionier al producției Just-In-Time, piesele care sosesc de la furnizori mergând direct la linia de producție, în loc să fie stocate.

Unele state au lansat atacuri cibernetice asupra corporațiilor japoneze în trecut, inclusiv un atac asupra Sony în 2014, care a expus date interne și a oprit sistemele informatice.

Statele Unite au dat vina pe Coreea de Nord pentru acest atac, care a venit după ce Sony a lansat ”Interviul”, o comedie despre un complot de asasinare a liderului regimului, Kim Jong Un.

Oprirea producției Toyota are loc în timp ce cel mai mare producător de automobile din lume se confruntă deja întreruperile lanțului de aprovizionare din întreaga lume cauzate de pandemia de Covid-19, care a forțat compania japoneză și alți producători de automobile să reducă producția.

Toyota a mai fost nevoită, în această lună, să oprească producția în America de Nord, din cauza lipsei de piese cauzată de protestele șoferilor de camioane canadieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
atac cibernetic