Toyota va investi 600 milioane dolari în extinderea unei fabrici din Indiana, pe fondul presiunilor lui Trump

Toyota va investi 600 milioane dolari în extinderea unei fabrici din Indiana, pe fondul presiunilor lui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2017

Toyota va investi 600 de milioane de dolari într-o fabrică din Princeton, Indiana, pentru creșterea producției de modele crossover Highlander și modernizarea facilităților de producție, pe fondul presiunilor președintelui american Donald Trump exercitate asupra constructorilor auto, relatează Automotive News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Modernizarea nu va începe înainte de toamna anului 2019, dar compania japoneză a făcut acum anunțul pentru a semnala angajamentul de a produce în Statele Unite, scrie News.ro.

Trump a avertizat că va impune taxe vamale mari vehiculelor importate, în special din Mexic, criticând inclusiv investițiile Toyota în Mexic, într-un mesaj postat pe Twitter înainte de inaugurare.

”Anunțul arată angajamentul Toyota de a continua investițiile în SUA. Extinderea face parte din strategia Toyota de a construi vehicule acolo unde le vinde”, se arată într-un comunicat al companiei.

Investiția va crea 400 de locuri de muncă la fabrica din Princeton și va mări capacitatea de producție a vehiculelor Highlander, potrivit Toyota, care mai construiește acolo SUV-ul Sequoia și minivanul Sienna.

Potrivit Toyota, fabrica din Princeton a produs anul trecut peste 400.000 de vehicule, cele mai multe din istoria de 20 de ani a unității, datorită cererii mari de SUV-uri. Fabrica exportă o parte dintre vehicule.

În 2016, Toyota a vândut 191.379 de vehicule Highlander în SUA, cu 20% mai multe față de 2015.

Trump va cere șefilor de companii auto să crească producția și numărul angajaților în SUA CITEȘTE ȘI Trump va cere șefilor de companii auto să crească producția și numărul angajaților în SUA

Trump a avertizat că va impune o taxă vamale mare pe vehiculele Toyota importate în SUA din Mexic, acesta fiind doar unul dintre multele atacuri pe Twitter împotriva producătorilor auto.

Președintele s-a referit la planurile Toyota de a importa automobile Corolla de la o nouă fabrică din centrul Mexicului, a cărei construcție a început la sfârșitul anului 2016.

În prezent, Toyota deține o singură fabrică în Mexic, la Tijuana, unde fabrică modelul pickup Tacoma. Uzina este în curs de extindere a capacității de producție de la 100.000 de camionete pe an la circa 160.000, într-o investiție de 150 de milioane de dolari.

Compania mai importă din Mexic automobile fabricate de Mazda pe care le vinde sub brandul Toyota

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
donald trump