Transportul maritim - schimburi de echipaje suspendate, marinari blocați la vapoare

Transportul maritim - schimburi de echipaje suspendate, marinari blocați la vapoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2020

Companiile de navigație au suspendat pentru 30 de zile schimburile de echipaje la vapoare, acestea neputând fi efectuate ca urmare a măsurilor de protecție împotriva infectării cu coronavirus luate la nivel global, precum închiderea granițelor, marinarii rămânând blocați la bordul navelor, a informat Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei postări făcute miercuri seară pe pagina de Facebook a SLN, în cazul transportului maritim sunt solicitate forurilor europene anumite derogări de la măsurile instituite, scrie Agerpres.

Toyota închide toate uzinele și parțial activitatea dealerilor din Europa CITEȘTE ȘI Toyota închide toate uzinele și parțial activitatea dealerilor din Europa

"O situație fără precedent cu măsuri fără precedent. Ieri, toate sindicatele europene sub reprezentarea ETF (Federația Europeană a Transportatorilor) au ridicat problema majoră cu care se confruntă transporturile europene. Astfel, a fost înaintată de ETF o scrisoare către Comisarul pentru Transporturi din cadrul Comisiei Europene, Adina-Ioana Vălean. Pentru transporturile maritime se solicită excepții pentru navigatori de la măsurile de interzicerea circulației instituite de statele europene. Navigatorii sunt foarte importanți pentru menținerea în funcțiune a sectorului maritim și a schimburilor comerciale și, de aceea, repatrierea navigatorilor trebuie asigurată în deplină siguranță. Totodată, reprezentanți ai IMO, ai ISF (International Shipowner Association) și ITF inclusiv Grupul de Negociere (JNG) discută despre problemele grave cu care se confruntă transportul maritim prin decizia multor țări de interzicere a circulației și închiderea granițelor", a transmis SLN.

Conform sursei citate, companiile de navigație au suspendat pentru 30 de zile schimburile de echipaje, din cauza imposibilității efectuării lor. Totodată, din ce în ce mai multe țări care acordă pavilioane navelor au început să ofere derogări de la aplicarea unor convenții internaționale. O altă problemă discutată este aceea legată de datele de valabilitate a certificatelor de competență și a actelor de identitate ale navigatorilor, documente care ajung să expire sau au expirat.

"România a transmis către IMO prin reprezentantul CERONAV, Ovidiu Cupșa, punctul de vedere oficial în acest context. O decizie privind rezolvarea acestor probleme este așteptată cu foarte mare interes", a postat SLN.

viewscnt
Afla mai multe despre
marinari
echipaje