Tranzacție - VTG Germania vine în România și cumpără E-P Rail și CER Fersped

Tranzacție - VTG Germania vine în România și cumpără E-P Rail și CER Fersped
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Compania germană VTG Rail, subsidiară VTG, specializată în operațiuni de logistică și management active feroviare, intră pe piața românească prin achiziția E-P Rail și CER Fersped, companii deținute de omul de afaceri Radu Gheorghiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Valoarea estimată a tranzacției ar fi în jur de 40 de milioane de euro, arată clubferoviar.ro

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Una dintre clauzele convenite este menținerea actualului manager al companiilor și acționar Radu Gheorghiu cel puțin trei ani după semnarea contractului.

Operatorul E-P Rail va deține un avantaj competitiv pe piață în urma accesului la parcul de vagoane deținut de cea mai mare firmă de management de profit din Europa, VTG Rail.

E-P Rail este o companie din România cu capital social integral privat care are ca obiect principal de activitate prestarea serviciilor de transport feroviar de mărfuri și a serviciilor conexe transportului feroviar. Compania a fost înființată în anul 2013 și deține subfiliale în Slovacia, Slovenia, Ungaria, Austria și Germania..

CER Fersped, cealaltă companie preluată, functionează ca operator privat de transport marfă pe calea ferată din anul 2004.Compania are ca principal client deservit Grupul EP Rail.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Cu sediul central în Hamburg, VTG Aktiengesellschaft este o companie internațională de închiriere de vagoane și logistică feroviară, cu peste 94.000 de vagoane operaționale în prezent – ​​cea mai mare flotă privată din Europa. 

În ultima perioadă, VTG și-a extins prezența în mai multe țări din Europa Centrală și de Est. În urmă cu o lună VTG a deschis VTG Rail Logistic Bulgaria. În regiunea noastră, compania are prezență în Ungaria, Cehia, Bulgaria, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia, Grecia și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
vtg germania
e-p rail
cer fersped