Trei oferte pentru ultima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Trei oferte pentru ultima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că au fost depuse trei oferte pentru ultima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, el arătând că ”constructorii români, austrieci, spanioli, italieni și turci care concurează pentru Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, vor avea la dispoziție maxim 14 luni pentru proiectare și 59 de luni pentru execuție, după semnarea contractului”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În momentul finalizării celor 5 secțiuni, Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de peste 122 de km și va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi pe Coridorului Rin -Dunăre (Coridorul 4 Paneuropean), scrie News.ro.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

”Trei oferte pentru ultima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești! Una din cele două secțiuni ale tronsonului care traversează Carpații, între Cornetu și Tigveni, are o lungime de 37,4 km și un cost estimat cuprins între 5,3 și 5,8 miliarde de lei, fără TVA”, a scris ministrul.

Potrivit lui Grindeanu, ”constructorii români, austrieci, spanioli, italieni și turci care concurează pentru Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, vor avea la dispoziție maxim 14 luni pentru proiectare și 59 de luni pentru execuție, după semnarea contractului”.

”Câștigătorul va trebui să construiască: 95 de poduri și pasaje, 1 tunel cu două galerii independente (1,7 km/ galerie) 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni) 1 ecoduct (în zona localității Călinești)”, mai afirmă ministrul Transporturilor.

Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile.

În momentul finalizării celor 5 secțiuni, Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de peste 122 de km și va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi pe Coridorului Rin -Dunăre (Coridorul 4 Paneuropean).

La ora actuală Secțiunile 1 și 5 sunt în construcție, Secțiunea 4 este în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic iar Secțiunea 2 (pentru care s-a semnat contractul în luna februarie) urmează să intre în scurt timp în faza de proiectare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu-pitești
autostrada
sorin grindeanu