Uber ia în calcul preluarea Free Now, care deține și aplicația clevertaxi.ro

Uber ia în calcul preluarea Free Now, care deține și aplicația clevertaxi.ro
scris 29 sep 2020

Compania americană de ride-sharing Uber Technologies ia în calcul cumpărarea Free Now, fosta mytaxi, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate deținută de Daimler și BMW, care include și aplicația clevertaxi.ro. Achiziția ar fi un pas important pentru creșterea cotei de piață a Uber în Europa și America Latină.

Achiziția este adusă în discuție în condițiile în care Free Now a fost lovită puternic epidemia de coronavirus și a anunțat, în luna aprilie, că va intra într-un proces de restructurare, pentru reducerea costurilor, fiind luată în calcul și o reducere a numărului de locuri de muncă.

Reprezentantul BAAR a fost ales vicepreședinte al Consiliului Birourilor, organismul care administrează „Sistemul Carte Verde” CITEȘTE ȘI Reprezentantul BAAR a fost ales vicepreședinte al Consiliului Birourilor, organismul care administrează „Sistemul Carte Verde”

Tot în contextul difcultăților generate de pandemie, Free Now a fuzionat, luna aceasta, cu aplicația franceză Kapten, controlată tot de Daimler și lansată pe piață în 2012.

Informația privind negocierile cu Uber, oferită de sursele Bloomberg, nu a fost confirmată oficial.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. Anul trecut, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de 1 miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal. În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate.

În România, Daimler era prezent pe segmentul de mobilitate urbană încă din anul 2017, atunci când Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% start-up-ul românesc Clever.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
dree now
vanzare free now
vanzare clever taxi
clevertaxi.ro
daimler
bmw
achizitie uber
ride-sharing
uber cumpara clever