Uber plătește Waymo 245 de milioane de dolari într-un litigiu

Uber plătește Waymo 245 de milioane de dolari într-un litigiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2018

Uber Technologies va plăti Waymo, divizia de vehicule autonome a Alphabet, 245 de milioane de dolari, sub formă de acțiuni proprii, petru închiderea unui litigiu legat de secrete comerciale, acord ca permite Uber să lase în urmă una dintre cele mai dificile controverse, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul convenit vineri pune capăt unui caz captivant, chiar înainte de  o a cincea audiere care urma să aibă lor la un  tribunal federal din San Francisco, arată news.ro.

În procesul intentat anul trecut, Waymo afirma că unul dintre inginerii săi, care a devenit șeful proiectului Uber pentru automobile autonome, a luat cu el mii de documente confidențiale.

VIDEO&FOTO Lansare istorică pentru SpaceX: Super-racheta Falcon Heavy cu roadsterul lui Musk la bord a pornit spre Marte CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Lansare istorică pentru SpaceX: Super-racheta Falcon Heavy cu roadsterul lui Musk la bord a pornit spre Marte

Procesul a costat Uber timp prețios pentru ambițiile sale în domeniul automobilelor autonome, considerat esențial pentru profitabilitatea pe termen lung a companiei.

Uber l-a concediat pe șeful diviziei de automobile autonome, după ce a fost dată în judecată de Waymo, iar planurile companiei pentru punerea în circulație a unor flote de astfel de vehicule sunt mult întârziate.

Acordul permite actualului director general al Uber, Dara Khosrowshahi, să lase încă un scandal în urmă și să continue dezvoltarea tehnologiei autonome, după mandatul tumultuos al predecesorului său, Travis Kalanick.

În cadrul acordului, Waymo primește o participație de 0,34% la Uber, în valoare de 245 de milioane de dolari, la evaluarea actuală a Uber, de 72 de miliarde de dolari, a declarat un reprezentant al Waymo. Acordul mai revede că informațiile confidențiale ale Waymo nu vor fi incluse în tehnologia Uber.

Inițial, Waymo ceruse de la Uber cel puțin 1 miliard de dolari și un supraveghetor independent, care să se asigure că Uber nu va utiliza tehnologia sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber