Uber primește un buton de panică

Uber primește un buton de panică
scris 30 mai 2018

Utilizatorii Uber vor putea apela serviciile de urgență prin intermediul unui așa-numit buton de panică accesibil din cadrul aplicației.

Uber a lansat o nouă facilitate la care utilizatorii săi pot apela în situații de urgență. Numită „butonul de panică”,  noua funcție permite utilizatorilor apelarea rapidă a serviciilor locale de urgență, în caz de necesitate.

Butonul de panică poate fi găsit în meniul „Safety Center” al aplicației. Acest meniu include și alte facilități pentru siguranța utilizatorilor, precum evaluarea șoferului și sfaturi pentru prevenirea eventualelor probleme.

Apăsarea butonului nu va apela automat serviciile de urgență, ci va afișa mai întâi o confirmare pe care utilizatorii trebuie să o dea înainte de apelarea efectivă. Această abordare are rolul de a limita apelarea accidentală.

FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute

Deși este valabil doar pentru pasageri, reprezentanții Uber spun că o facilitate similară va fi lansată în curând și pentru șoferi.

Disponibil în momentul lansării doar în Statele Unite, butonul de Panică a fost testat inițial de Uber în India, țară în care s-au înregistrat mai multe incidente grave în care au fost implicate serviciile companiei.

Funcția de securitate face parte din planul noului CEO Uber, Dara Khosrowshahi, care încearcă să schimbe percepția negativă pe care Uber o are în ceea ce privește siguranța utilizatorilor.

Fostul CEO, Travis Kalanick, a fost acuzat că a încercat să manipuleze datele medicale ale unei femei din India care susținea că a fost violată de un șofer Uber, cu scopul discreditării acesteia.

Anul trecut, autoritățile din Londra au decis să nu prelungească licența Uber, însă compania americană a făcut apel și poate funcționa până la decizia finală.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
buton de panica