Uber se retrage din Danemarca din cauza schimbărilor de legislație

Uber se retrage din Danemarca din cauza schimbărilor de legislație
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 mar 2017

Uber își retrage serviciile din Danemarca de la jumătatea lunii aprilie din cauza unor schimbări legislative, propuse în februarie, care vizează printre altele, utilizarea obligatorie a aparatelor de taxat, potrivit Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania este prezentă în Danemarca din 2014 și a fost contestată de companiile de taxi, sindicate și politicieni, care spun că serviciile ca cele prestate de Uber reprezintă competiție neloială pentru taximetriști.

“Pentru a ne relua operațiunile în Danemarca, reglementările propuse trebuie să se schimbe. Vom continua să colaborăm cu guvernul în speranța că vor modifica regulile propuse”, afirmă compania, citată de Reuters.

Uber are în Danemarca 2.000 de șoferi și 3.000 de utilizatori ai aplicației sale. Pentru folosirea serviciilor Uber este necesară aplicația cu același nume, disponibilă pentru iOS și Android. Utilizatorii înregistrați pot plăti cu cardul, direct din aplicație, fără a-și face griji cu plata în numerar sau bacșiș.

În România, Uber România oferă servicii de ride sharing în București, Cluj, Brașov și Timișoara. Serviciul Uber România are peste 250.000 de utilizatori activi, în creștere puternică de la 70.000 în urmă cu 12 luni.

În noiembrie 2016, Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT) a dat în judecată Uber, pentru concurență neloială, magistrații Tribunalului Cluj interzicând companiei să mai furnizeze servicii pe raza municipiului Cluj-Napoca, cel puțin până la soluționarea procesului.

Totuși, luna trecută, judecătorii Curții de Apel Cluj au anulat ordonanța președințială care prevedea suspendarea serviciului Uber în Cluj-Napoca, decizia instanței fiind definitivă și executorie.

Perioada recentă a fost una dificilă pentru Uber la nivel mondial, motiv pentru care președintele Jeff Jones a decis să renunțe la conducerea companiei după numai 6 luni. Deși scurtă, perioada în care Jones a condus Uber a fost plină de evenimente, de cele mai multe ori negative. Printre acestea se numără mai multe acuzații de hărțuire sexuală în cadrul companiei și un proces intentat de Waymo, divizia de mașini autonome a Alphabet.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
danemarca
servicii
ride sharing