ULTIMA ORĂ Free Now a decis, în final, ieșirea din România

ULTIMA ORĂ Free Now a decis, în final, ieșirea din România
scris 16 aug 2022

Serviciul de transport persoane FREE NOW, operat de compania Clever Tech, a decis, în final, să iasă de pe piața din România, începând cu luna septembrie, conform informațiilor furnizate Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Termenul inițial era 30 iunie, dar Profit.ro a anunțat atunci că ieșirea a fost amânată.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Din rațiuni comerciale, compania a decis atunci, în iunie, să amâne oprirea funcționării platformei în România, până la o dată nestabilită la acel moment, conform informațiilor Profit.ro.

ULTIMA ORĂ Free Now a decis, în final, ieșirea din România

ULTIMA ORĂ Free Now a decis, în final, ieșirea din România

Acum, decizia este ca aplicația FREE NOW să nu mai fie disponibilă pentru utilizatorii din România începând cu 1 septembrie 2022. 

Compania își va concentra mai departe pe investițiile curente din piețele cheie din Europa, fiind prezentă în peste 170 de orașe europene.

„Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei să se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza”, a fost mesajul transmis anterior de către FREE NOW partenerilor.

Marii câștigători ai pieței de transport alternativ din România devin astfel Bolt și Uber. 

În prezent, la nivel global, aproximativ 54 de milioane de utilizatori folosesc serviciile Free Now.

În total, aproximativ 1.850 de angajați din peste 27 de birouri fac parte din echipa grupului.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi. În 2019, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de 1 miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal.

În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate.

În România, Daimler era prezent pe segmentul de mobilitate urbană încă din anul 2017, atunci când Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% startup-ul românesc Clever, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

Pe piață mai operează Bolt și Uber.

viewscnt
Afla mai multe despre
free now
romania