ULTIMA ORĂ Șoferii nu vor mai putea să parcheze gratuit în anumite zone din București

ULTIMA ORĂ Șoferii nu vor mai putea să parcheze gratuit în anumite zone din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2021

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, vrea să pună la punct o nouă strategie pentru parcările publice. Iar modificările îi vizează și pe cei aflați în trecere, prin oraș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă șoferii bucureșteni sunt taxați acum doar în parcările amenajate, surse din cadrul primăriei susțin că noua strategie prevede să fie taxați de fiecare dată când își lasa mașina într-o zonă centrală. Indiferent dacă parchează pe trotuar sau lângă bordură, arată Știrile Pro TV.

VIDEO Adriana Nedelea, la Focus la Prima Oră, Prima TV: Managerii de peste 45 de ani, la mare căutare CITEȘTE ȘI VIDEO Adriana Nedelea, la Focus la Prima Oră, Prima TV: Managerii de peste 45 de ani, la mare căutare

În București, cea mai scumpă parcare administrată de primărie costă până la 10 lei oră. Noua strategie ar putea introduce prețul de 1,5 lei oră, doar că îl vor plăti toți șoferii, nu doar cei care găsesc loc în parcările amenajate. Plata se va face prin sms sau aplicație.

Responsabilii din primărie vor fi dotați cu aparate cu GPS și vor depista mașinile pentru care nu a fost plătită parcarea. Amenda ar putea fi trimisă în plic, dar cuantumul nu a fost stabilit deocamdată.

Șoferii care locuiesc în zonele centrale vor beneficia de un abonament.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
parcari
soferi